Pokušajte da riješite mozgalicu: Prijateljice su jele istu jabuku, a samo se jedna otrovala, kako je to moguće?
Foto: Studomat

Pokušajte da riješite mozgalicu: Prijateljice su jele istu jabuku, a samo se jedna otrovala, kako je to moguće?

Prijateljice su jele istu jabuku, a samo se jedna otrovala. Kako je to moguće?

Ako ste oduvijek mislili da biste bili dobar detektiv, pokušajte da riješite ovu mozgalicu.

Žena je pozvala jednu prijateljicu kući na večeru. Za večeru je spremila govedinu sa prilogom pire krompirom. Zatim je za desert jabuku prepolovila i ponudila svojoj prijateljici polovinu sa malo šlaga sa strane, a ostatak šlaga je stavila u zasebnu posudu. Zatim je pojela svoj komad iste jabuke.

Prijateljica je umrla od posljedica trovanja, ali je domaćica preživjela uprkos tome što je jela polovinu iste jabuke. Kako je to moguće?

Rješenje pogledajte ovdje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.