Udes u kojem je učestvovalo vozilo MO; Policija  nije zatekla nijedno lice u vozilu, zloupotrijebljeni policijski snimci
Foto:Twiter

Udes u kojem je učestvovalo vozilo MO; Policija nije zatekla nijedno lice u vozilu, zloupotrijebljeni policijski snimci

Povodom izjave poslanika Milana Kneževića u vezi sa saobraćajnom nezgodom u kojoj je učestvovao Generalni direktor Obavještajnog bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane Miljan Perović i objavljenih snimaka, oglasila se Uprava policije.

Podsjetimo, u udesu koji se dogodio prije dvije noći lakše je povrijeđen Perović a vozilom je upravljao, kako su kazali policiji, L.P.

Objavljeni su i snimci iz policijskih izvora gdje se u određenom trenutku vidi da je u vozilu samo jedna osoba na mjestu vozača. Knežević je zatražio odgovornost nadležnih organa tvrdeći da su prikrili krivično djelo Peroviča a danas je reagovala i policija.

Službenici Uprave policije po nalogu postupajućeg državnog tužioca preduzeli su sve aktivnosti u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila 25. decembra 2020.  u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici  u kojoj je učestvovalo vozilo u vlasništvu Ministarstva odbrane.Podsjećamo da je tužilac rukovodio uviđajem saobraćajne nezgode i da rukovodi izviđajanim postupku koji je u toku.Sve spise predmeta policija je dostavila nadležnom tužiocu na ocjenu i mišljenje, uključujući i snimke sa video nadzora koje je ranije danas objavio poslanik Knežević - saopštila je Uprava policije.

Napominju, kao što je javnost prethodno informisana, "da su izjave od L.P. i M.P. uzete u Kliničkom centru Crne Gore kojom prilikom su policijskim službenicima ova lica saopštila da je vozilom upravljao L.P".

Policija u vozilu nije zatekla nijedno lice po dolasku na lice mjesta - navode iz UP.

Napominju da su snimci iz policijskih izvora o čemu će pokrenuti postupak zbog zloupotrebe.

"Sa žaljenjem obaviještavamo javnost i poslanika Kneževića da sporni snimci potiču iz službenih izvora Uprave policije te ćemo shodno tome o ovoj zloupotrebi obavijestiti Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici u cilju istraživanja i rasvjetljavanja zloupotrebe video zapisa koji su nastali u službenim prostorijama Uprave policije.", zaključuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.