Opština Berane nagradila najbolje poljoprivrednike
Sa dodjele nagrada, Foto: Opština Berane

Opština Berane nagradila najbolje poljoprivrednike

Opština Berane danas je proglasila 9 najboljih proizvođača iz oblasti poljoprivrede za 2020. godinu.

Nagrade najuspješnijim poljoprivrednicima uručio je predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, u prisustvu sekretara poljoprivrede, turizma i vodoprivrede Opštine Berane Boža Premovića i njegovog pomoćnika Milutina Mićovića, koji je bio i predsjednik Komisije za izbor uglednih proizvođača u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godine 

Tako je za oblast stočarstva nagradu dobio Bogdan Boričić iz sela Dragosava, za ratarstvo Dragiša Đurišić iz sela Babino, za plasteničku proizvodnju Ivan Šćekić iz sela Štitari, voćarstvo Milorad Bubanja iz sela Bubanje, najbolji pčelar je Dalibor Ćorović iz sela Štitari, za proizvodnju bobičastog voća malinar Aleksandar Korać iz sela Crljevine, za organsku proizvodnju Slavko Dabetić iz sela Vinicka. Za seosko domaćinstvo nagradu je dobio Željko Senić, katun Suvodo, a za najuglednije poljoprivredno gazdinstvo proglašeno je gazdinstvo Vukana Šćekić iz sela Štitari.

Predsjednik opštine je čestitao poljoprivrednicima na postignutim rezultatima i poželio im da i u narednom periodu svojim radom i uspjesima nastave da na brojnim sajmovima promovišu svoj grad.

Izbor najboljih je obavila Komisija koja je obilazila teren, a u čijem sastavu su, pored pomenutog Mićovića, bili Ilija Marković i Dejan Martinović.

Na osnovu utvrđenog stanja na terenu, kao i dostavljenih predloga, Komisija je obavila izbor najuspješnijih poljoprivrednih proizvođača sa područja opštine Berane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.