Kotor nudi gostoprimstvo za jedan broj porodica koje su ostale bez svojih domova u zemljotresu u Petrinju
Scene iz Petrinja

Kotor nudi gostoprimstvo za jedan broj porodica koje su ostale bez svojih domova u zemljotresu u Petrinju

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić saopštio je da će ta opština pružiti gostoprimstvo za jedan broj porodica koje su ostale bez svojih domova u razornom zemljotresu koji je pogodio hrvatski grad Petrinju.

"Kotor i Kotorani pamte zemljotres koji je 1979. razorio crnogorsko primorje i jednako pamte višegodišnju kontinuiranu pomoć svih naroda tadašnje Jugoslavije bez koje bi se naš grad mnogo teže i duže oporavljao. Poštovani gradonačelniče,dragi kolega, Kotor najiskrenije saosjeća sa građanima Petrinje i tu našu solidarnost želimo iskazati pružanjem gostoprimstva tokom ovih hladnih prazničnih dana,ili kada god se po Vama ukaže potreba, za jedan broj porodica koje su ostale bez svojih domova", naveo je Jokić u telegramu kolegi Darinku Dumboviću, gradonačelniku Petrinje. 

Jokić je istakao da se nada da će prihvatiti "iskreni predlog i da ćemo u što skorijem periodu imati prilike da, bar na ovaj simboličan način, pružimo ruku i olakšamo Vama i Vašim sugrađanima ovaj težak trenutak kako za Petrinju tako i za cijelu Republiku Hrvatsku".

"Gradonačelniče, uvijereni da će Petrinja i njeni gradjani i gradjanke uspijeti u ovoj nesreći da pronađu snagu i da zajedno sa Gradom iz svega izadju jači kao što je to Kotor nekada uspio, Sa posebnim poštovanjem, Kotor Vas spremno očekuje", poručio je Jokić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.