Argentina započela vakcinaciju, ruska vakcina dobila prednost
Ilustracija

Argentina započela vakcinaciju, ruska vakcina dobila prednost

Argentina je počela vakcinaciju protiv koronavirusa ruskom vakcinom Sputnjik V i prva je latinoamerička zemlja koja koristi tu vakcinu.

Vakcinacija je počela simultano u cijeloj Argentini, a prednost imaju zdravstveni radnici.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da najprije treba da budu vakcinisani najugroženije grupe.

Argentina je četvrta zemlja Južne Amerike koja je pokrenula vakcinaciju, posle Meksika, Kostarike i Čilea koji koriste vakcinu proizvođača Fajzer-BioNTek (Pfizer-BioNTech).

Prva pošiljka od 300.000 doza ruske vakcine stigla je 24. decembra u Argentinu u okviru dogovora koji predviđa isporuku dodatnih 19,7 miliona doza u januaru i februaru.

Argentina sa 45 miliona stanovnika, registrovala je više od milion i po zaraženih korona virusom od kojih je preminulo 42.800 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.