Osumnjičen da je utajio porez od prodaje stanova, oštećen budžet za 167.748 eura

Osumnjičen da je utajio porez od prodaje stanova, oštećen budžet za 167.748 eura

Službenici Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – podnijeli su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv G.V. (58) iz Budve i privrednog društva „Moda – Moda” d.o.o Budva zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa.

U postupku izviđaja, u saradnji sa Osnovim državnim tužilaštvu Kotor utvrđeno je da su prijavljeni prilikom prodaje stambeno poslovnih jedinica u naselju Podkošljun – opština Budva, u namjeri da potpuno izbjegnu plaćanje poreza na dodatu vrijednost i poreza na dobit, počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa, oštetivši na taj način budžet Crne Gore u ukupnom iznosu od 167.748 eura - saopštila je Uprava policije.

Službenici Sektora za borbu protiv organizivanog kriminala i korupcije su, kako se navodi, postupajući po operativnim saznanjima o eventualnim nezakonitostima u poslovanju „Moda Moda” d.o.o. pribavili zaključene kupoprodajne ugovore o prodaji nepokretnosti koje su bile uknjižene na ovo pravno lice i  izvršili uvid u poslovnu dokumentaciju gdje je je utvrđeno da je ovaj privredni subjekt tokom 2014. godine zaključio kupoprodajne ugovore o prodaji  stambeno – poslovnih jedinica i garažnih mjesta u zgradi u naselju Podkošljun sa više kupaca i po tom osnovu ostvarilo prihode u iznosu od 599.100 eura.

"Prilivi novčanih sredstava privrednog društva „Moda – Moda” d.o.o. od prodaje stambeno – poslovnih jedinica, nakon zaključivanja ugovora sa kupcima nijesu polagani na žiro račun ovog privrednog društva koji se inače nalazio u blokadi od januara 2010. godine, a sve sa namjerom izbjegavanja plaćanja poreskih obaveza po tom osnovu na štetu budžeta Crne Gore.Sve zakonske mjere i radnje u ovom predmetu od strane policijskih službenika su preduzimanje u saradnji sa tužilaštvom.", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.