Novljanin oštetio budžet za 300.000 eura?
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Novljanin oštetio budžet za 300.000 eura?

Službenici Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv lica M.M. (48) iz Herceg Novog i pravnog lica "Porto Žanjic“ d.o.o. sa sjedištem u ovom gradu, čiji je osnivač i izvršni direktor M.M., da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"U postupku izviđaja, u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru i Upravom za inspekcijske poslove – Rudarskom inspekcijom, utvrđeno je da su M.M. kao odgovorno lice u pravnom licu „Porto Žanjic“ d.o.o. i to pravno lice, izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su, zloupotrebom svog položaja, u namjeri da sebi ili drugom pribave protivpravnu imovinsku korist, u periodu do 14. marta 2020. godine, na katastarskoj parceli u Tivtu, upisanoj u Listu nepokretnosti kao svojina države Crne Gore, izvršili nezakonitu eksploataciju rudno mineralne sirovine, tehničko-građevinskog kamena, u količini između 10.000 m³ i 15.000 m³", saopštili su iz Uprave policije. 

Na ovaj način su ova lica, kako se sumnja, nanijeli materijalnu štetu budžetu Crne Gora u iznosu od oko 300.000 eura.

"Naime, postupajući po operativnim saznanjima službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i službenika Rudarske inspekcije, o nelegalnoj eksploataciji kamena na navedenoj lokaciji, 14. marta izvršena je provjera kojom prilikom je zatečena mehanizacija koja je vršila eksploataciju i utovar tehničko-građevinskog kamena", dodali su u saopštenju.

Pojašnjavaju da je tokom vršenja provjera utvrđeno da pravno lice „Porto Žanjic“ d.o.o. – Herceg Novi nema zaključen koncesioni Ugovor o pravu na detaljna geološka istraživanja i eksploataciju kamena na navedenoj katastarskoj parceli, kao i da se predmetna parcela u prostornom planu Opštine Tivat ne nalazi kao prostor koji je namijenjen za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.