Iz zasjede teško ranio Nikočevića, ispalio 15 projektila iz
Ilustracija

Policija traga za Kilibardom

Iz zasjede teško ranio Nikočevića, ispalio 15 projektila iz "heklera"

Protiv Marka Kilibarde (34) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu Muja Nikočevića iz Podgorice kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštila Uprava policije, sosadašnja istraga i prikupljeni dokazi ukazuju na osnovanu sumnju da je osumnjičeni K.M. sa direktnim umišljajem pokušao da liši života M.N. iz Podgorice, na način što se, kako se sumnja, 26. januara  ove godine naoružan vatrenim oružjem – automat Heckler & Koch model EN – MP5 kalibra 9x19 mm, izbrušenog fabričkog broja, dovezao u ulicu Koste Racina u Podgorici, upravljajući sa vozilom marke „Ford Galaxy“ na kojem su bile istaknute faslifikovane registarstke oznake

"Osumnjičeni je, sumnja se, vozilo zaustavio na dijelu puta pored mosta na Ribnici, gdje je zauzeo pogodnu poziciju i oko 21,35 časova, kada je oštećeni M.N. nailazio svojim vozilom iz suprotnog pravca, iz zasjede prišao vozilu oštećenog i u njegovom pravcu  iz vatrenog oružja ispalio najmanje 15 projektila, kojom prilikom je više projektila pogodilo oštećenog pritom mu nanoseći teške tjelesne povrede", dodali su u saopštenju.

Kako su pojasnili iz policije, nakon izvršenog krivičnog djela osumnjičeni  K.M. sa lica mjesta udaljio vozilom kroz naselja Konik i Stari Aerodrom, te dolaskom u blizini stočne pijace na Ćemovskom polju, ubrzivačem požara polio vozilo, oružje kao i druge predmete i tragove koji su korišćeni i koji su proistekli iz navedenog krivičnog djela, nakon čega se dao u bjekstvo. 

Policijski službenici intenzivno tragaju za osumnjičenim K.M.U policijskim evidencijama osumnjičeni K.M. je registovan kao pripadnik organizovane kriminalne grupe - navode iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.