Zeković: Usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti politički život u Crnoj Gori se nepovratno mijenja
Aleksandar Saša Zeković

Zeković: Usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti politički život u Crnoj Gori se nepovratno mijenja

Od decembra 2019. godine do 1. septembra ove godine, Srpska pravoslavna crkva (SPC) je, otvoreno ili preko drugih struktura, organizovala gotovo 570 zakonitih i protivzakonitih javnih okupljanja protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kazao je Aleksandar Saša Zeković, član i predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

"Kao neposredna reakcija na izmjenu tog Zakona, od strane onih koji se pozivaju na odbranu sekularne i nezavisne Crne Gore i njenog istorijskog i kulturnog nasljeđa, za danas je u Podgorici najavljeno održavanje prvog spontanog okupljanja", naveo je Zeković i dodao da usvajanjem izmjena zakona SPC privileguje, Crnoj Gori oduzima pravo na kulturnu baštinu, tzv. crkveno pitanje se produbljuje i komplikuje, a politički, društveni i kulturni život zemlje se nepovratno mijenja. 

"Policija Crne Gore je u 2020. godini generalno pokazala privrženost zakonu, demokratiji i osnovnim demokratskim vrijednostima. Važno je da tako nastavi i pod novom Vladom Crne Gore i prema novom ciklusu demonstracija. Uz poštovanje osnovnih zdravstvenih mjera, vlasti su dužne da uvaže spontanu reakciju i mirna okupljanja građana", poručio je Zeković. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.