Bijelo Polje: 25-godišnjak se tereti da je nožem pokušao da ubije sugrađanina
Bijelo Polje, ilustracija

Bijelo Polje: 25-godišnjak se tereti da je nožem pokušao da ubije sugrađanina

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je optužnicu protiv Bjelopoljca Vidoja Juškovića (25) koji se tereti da je pokušao da ubije sugrađanina LJ.B. (21), pišu Dnevne novine.

“Naime, dokazi prikupljeni u istrazi daju dovoljno osnova za podizanje optužnice i isti su pribavljeni u skladu sa zakonom. Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni J. V. izvršio krivično djelo koje mu je optužnicom stavljeno na teret, odnosno da je pokušao da liši života oštećenog B.Lj. iz Bijelog Polja na način što je oštećenog, koji je na njegov poziv došao u dvorište Osnovne škole “Risto Ratković” i prišao mu ispruživši desnu ruku da se pozdravi sa njim, lijevom rukom ga uhvatio za ispruženu ruku, a desnom rukom iz džepa trenerke izvadio nož i sječivom noža više puta ga udario u predjelu tijela, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu opasnu po život u vidu ubodno-rezne rane u predjelu gornjeg lijevog kvadranta prednje strane trbuha praćene probojem želuca, ubodno-rezne rane u predjelu desne bočne strane grudnog koša i ubodnorezne rane u predjelu lijeve nadlaktice”, navodi se u obrazloženju Višeg suda u Bijelom Polju.

Na ročište za potvrđivanje optužnice branilac okrivljenog Juškovića je istakao da smatra, a imajući u vidu odbranu okrivljenog, da je isti od ranije bio u nekoj vrsti svađe sa oštećenim, da ga je to jutro kada su bili na stadionu oštećeni pozdravio i ako nijesu govorili, da ga je to iznenadilo i izazvalo da kaže oštećenom da se tog dana nađu kod škole i da razjasne neke stvari.

“Iz ranijeg druženja sa oštećenim okrivljeni je stekao utisak da oštećeni sa sobom uvijek nosi nož i da je spreman da ga upotrijebi, pa je i on tog dana ponio nož. Dalje je naveo kada su se sreli ispred škole vidio je kod oštećenog nož u ruci, pa je iz straha izvadio svoj nož koji je držao u džepu i udario ga nekoliko puta u predjelu grudi odnosno gornjih djelova tijela, te da okrivljeni nije imao umišljaj da liši života oštećenog, već je to uradio iz straha da ga oštećeni ne napadne”, stoji u rješenju suda.

Iz iskaza svjedoka oštećenog B.Lj. proizilazi da se sa okrivljenim našao ispred škole po prethodnom dogovoru, te kada je prišao okrivljenom na udaljenosti oko pola metra, pružio je desnu ruku kako bi se pozdravio sa njim, a okrivljeni je iz džepa izvadio lijevu ruku i uhvatio ga za njegovu pruženu desnu ruku, a istovremeno desnom rukom koju je izvadio iz džepa udario ga u predjelu lijeve strane stomaka.

U tom momentu nije vidio nož u ruci, ali odmah nakon tog udarca vidio je da drži nož i zamahnuo je istim i udario ga u predjelu podlaktice i lijeve nadlaktice.

Dalje je istakao da je počeo da bježi, a okrivljeni je potrčao za njim i ubrzo je osjetio još jedan udarac nožem u predjelu leđa sa desne strane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.