Njemačka: Pilot na nebu iscrtao špric kao podsjećanje na vakcinaciju protv korone
foto: Twitter

Njemačka: Pilot na nebu iscrtao špric kao podsjećanje na vakcinaciju protv korone

Njemački pilot Sami Kramer neposredno prije Božića svojom letjelicom vinuo se u nebo iznad južne Njemačke i tamo "iscrtao" džinovski špric, želeći na taj način da podsjeti ljude na početak kampanje vakcinisanja protiv covida-19 u Evropi.

Dvadesetogodišnji pilot je najprije na GPS uređaju odredio rutu kojom će letjeti prije nego što se malim avionom tipa Diamond DA-20 Katana vinuo prema nebu nedaleko od Bodenskog jezera.

Leteći na visini od 5.000 metara iscrtao je imaginarnu rutu u obliku 70 kilometara dugačkog šprica, koja je mogla da se vidi na popularnoj internet stranici flightradar24.

Njegov let je trajao nešto više od sat vremena.

"Još je uvijek relativno puno onih koji se protive vakcinaciji i moja će ih akcija možda podstaći da bolje razmisle o njenoj važnosti i pokrenu se", rekao je Kramer u nedjelju za Reuters TV, dodavši da njegov let ne treba shvatiti kao direktan poziv na vakcinisanje.

"Možda je moj današnji čin pomalo i znak radosti jer je vazduhoplovna industrija prilično pogođena ovom pandemijom", kazao je mladi pilot.

U Njemačkoj je u nedjelju zvanično počela kampanja vakcinisanja protiv covida-19

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.