Bez usvajanja budžeta za narednu godinu Kosovu prijeti blokada
Ilustracija

Bez usvajanja budžeta za narednu godinu Kosovu prijeti blokada

Predsjednik Privredne komore Kosova Berat Rukići ocijenio je danas da bez usvajanja budžeta za narednu godinu, ne može biti govora o ekonomskom oporavku Kosova.

Navodeći podatke Poreske administracije Kosova po kojima je od početka pandemije do danas promet kosovskih preduzeća opao za više od 1,2 milijarde eura u poređenju sa istim periodom prošle godine, Rukići je upozorio da bez usvajanja budžetskih izdvajanja za 2021. godinu, može doći do "potpune blokade zemlje".

"Pozivamo poslanike da budu razumni u mjeri u kojoj je Ustavni sud dao prostora, da održe sjednicu i usvoje budžetska izdvajanja za 2021. Ako se to ne dogodi, ne da ne možemo govoriti o oporavku, već će to biti najštetniji scenario za zemlju od poslijeratnog perioda, jer ne postoji pravni prostor i finansijski instrument koji mogu držati zemlju funkcionalnom i pokretati ekonomiju", kazao je Rukići.

Ocijenio je da bi aktuelna politička kriza na Kosovu mogla postati "kamen spoticanja" za preduzeća u narednoj godini.

"Ako zemlja izađe na birališta prije izglasavanja budžeta za 2021. godinu, tada će poslovna zajednica bojkotovati sve kandidate ili političke entitete koji učestvuju na vanrednim izborima", naveo je predsjednik Privredne komore Kosova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.