Egipat: Požar u bolnici na odeljenju intezivne njege, poginulo sedam pacijenata
Foto: Profimedia

Egipat: Požar u bolnici na odeljenju intezivne njege, poginulo sedam pacijenata

U požaru koji je izbio u odeljenju za intenzivnu njegu u bolnici u Egiptu stradalo je sedam pacijenata zaraženih koronavirusom, javili su zvaničnici.

Lokalna policija javila je da je požar izbio u privatnoj bolnici u Oburu, predgrađu Kaira.

Pored toga je povrijeđeno najmanje pet ljudi. Povrijeđeni i drugi pacijenti evakuisani su u obližnje bolnice, navela je policija, prenosi Beta.

Vatrogasci su ugasili požar i sada policija i tužioci istražuju uzrok.

Državni list al Ahram javlja da se, prema prvobitnoj istrazi, smatra da je kratak spoj izazvao požar. Sličan požar dogodio se u odeljenju za koronavirus u privatnoj bolnici u Aleksandriji u junu, kada je sedam pacijenata stradalo, a jedan je povrijeđen. Još jedan požar je prijavljen u maju u centru za izolaciju za korona virus u Kairu u kome nije bilo stradalih.

U Egiptu je porastao broj potvrđenih slučajeva virusa zbog čega je vlada natjerana ponovo da otvori većinu bolnica određenih za liječenje i izolovanje Kovid-19 pacijenata zatvorenih posle smirivanja prvog talasa. Ministarstvo zdravlja prijavilo je juče da je u jednom danu potvrđeno 1.113 novih slučajeva zaraze i 49 umrlih. Time je ukupan broj zaraženih porastao na 130.126, uključujući najmanje 7.309 umrlih.

Međutim, pravi broj slučajeva u Egiptu,najmnogoljudnijoj zemlji u arapskom svijetu sa više od 100 miliona stanovnika, se smatra daleko većim, djelimično zbog ograničenog testiranja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.