Marina Ratković

KCCG

"Nema revanšizma, Ratković nastavlja da radi u našoj ustanovi"

Klinički centar Crne Gore KCCG saopštio je da je prof. dr Marini Ratković nakon sticanja prava na penziju produžen Ugovor o radu na osnovu posebne saglasnosti Ministarstva zdravlja, ističući da prilikom njene smjene sa mjesta medicinske direktorice te ustanove nije bilo revanšizma.

Mediji su prije četiri dana objavili da je nova direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović smijenila medicinsku direktoricu te ustanove Marinu Ratković.

"Povodom ponovljenih objava u medijima i komentara pojedinih političara vezano za navodnu “smjenu prof. dr Marine Ratković sa mjesta medicinske direktorice Kliničkog centra Crne Gore”, radi objektivnog informisanja obavještavmo javnost da je prof. dr Ratković, nakon sticanja prava na penziju, produžen Ugovor o radu na osnovu posebne saglasnosti Ministarstva zdravlja u skladu sa čl. 110a Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Dakle, iz navedenog jasno je da u konkretnom slučaju nema prostora, kako se ustvrdilo, o revanšizmu, već naprotiv, sa posebnim pijetetom smo se odnosili prema stručnim i profesionalnim kvalitetima prof. dr Ratković i njenom doprinosu na polju zdravstva" - stoji u saopštenju KCCG-a.

Objašnjavaju da se KCCG, prilikom razmatranja da prof. dr Ratković bude imenovana za direktoricu Klinike za nefrologiju, obratio Ministarstvu zdravlja radi tumačenja da li zaposleni koji ima 67 godina starosti i saglasnost da nastavi sa radom u skladu sa navedenim članom, može biti imenovan za neko od mjesta direktora klinika.

"Imajući u vidu da smo od Ministarstva zdravlja dobili odgovor da se navedeni izuzetak koristi radi obezbjeđenja dovoljnog kadra za liječenje pacijenata, a ne rukovodioca, to nijesmo u mogućnosti rasporediti istu na poziciju direktora klinike, ali će i dalje nastaviti svoj profesionalni angažman u našoj ustanovi na veliko zadovoljstvo i pacijenata i zaposlenih. Takođe napominjemo da se više nećemo baviti temama koje imaju političku konataciju, jer je KCCG ustanova koja pruža zdravstenu zaštitu građana, u kojoj za politiku nema i ne smije biti mjesta" - zaključili su u KCCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.