Đukanović: Mi ili oni
Milutin Đukanović

Đukanović: Mi ili oni

Poslanik Nove srpske demokratije Milutin Đukanović upitao je da li i koliko može vladati dvovlašće u Crnoj Gori. Poručuje da je režim poražen 30. avgusta ostao skoro netaknut i drži gotovo sve poluge moći u svojim rukama.

Drugi dio vlast kako navodi po moći i uticaju ne veći od 30 posto, prigrabila je nova Vlada, podržana od onih koji su izvojevali pobjedu na izborima.

"U novoj Vladi mjesta su našli, "ni krivi ni dužni”, oni koji se nikada nijesu borili protiv autokratskog režima, već su ih redovno glasali ili bili apstinenti, a svi zajedno razmišljali isto, da im visoke plate i apanaže od projekata koje im je vlast omogućavala ostanu redovne", naveo je Đukanović i dodao tek kada je bivša vlast pala oni su se probudili iz višedecenijskog sna i krenuli u traženje najboljih veza kako doći do Krivokapića i Abazovića.

"Da su se borci za fotelje borili svih proteklih godina protiv režima i na svojim leđima osjetili batinu kojom su nemilosrdno udarani po leđima znali bi kako je sada političkim prvacima bivše opozicije i ogromnom broju građana, onih poštenih, osiromašenih ali dostojanstvenih. Oni su išli srcem i zato su sada iznevjereni i gledaju neke nove nepoznate ljude koji su zasjeli u fotelje, ostavljaju na posao nezakonito zaposlene i zapošljavaju i neke nove ljude bliske "bivšem" režimu", izričit je Đukanović.

Naglašava da se zato sada "šepure Katnić i Lazović i kažu "ostajemo, može nam biti".

Đukanović navodi da se u NSD-u odlično sjećaju 1992. godine kada su započinjali karijere Katnić i Lazović.

"Katnić kao anonimni poručnik Vojske Jugoslavije, a Lazović, šef portira u preduzeću "IMAKO" u B.Polju, u ulozi rezerviste na ratištu. Tada su se istakli sramnim ulogama na Konavlima i Cavtatu, a potom meteorskim usponom,  prvo progonom manjina, a zadnjih 20 godina opozicije. Da su u izvršnoj vlasti oni koji su preživjeli torturu svih ovih godina ne bi spavali dan noć dok ne bi napisali zakone i smijenili njih i njima slične. To je put kojim se dvovlašće mora ukinuti, jer produžetak još par mjeseci dvovlašća vraća  DPS na vlast, a ne sramna propaganda da Vučić preko žrtava režima hoće da vrati Mila. Sjutra je tačno godina dana kada je započeo završni udarac vlasti, a svi oni koji su zaboravni neka "proguglaju" malo internetom i vidjeće da je u 3 sata ujutru 18 poslanika DF u Skupštini uhapšeno", poručio je Đukanović. 

Ponosan je kako ističe na činjenicu da je imao čast da budem šef kluba poslanika DF, onog istog Kluba koga će istorija pamtiti i po tome što je nakon poziva nosioca poslaničke liste DF iz 2016. godine, Andrije Mandića, narod sa ikonama izašao na ulice i suprotstavio se sramnom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

"Mnogi su te večeri gledali sve to iz svojih toplih soba, a potom većina otišli na spavanje. Oni koji su tu noć uhapšeni i onaj časni narod koji je do jutarnjih sati bio na barikadama pobijedio je 30. avgusta, ali je poražen 4.decembra", naveo je Đukanović. 

"Nakon našeg hapšenja, od protesta i barikada su se ogradile gotovo sve organizacije osim DF, a ko ne vjeruje neka pročita novinske natpise od 28. decembra 2019. godine. Zato u ime svih onih koji su gutali suzavce, bili prebijani, ostajali bez posla i/ili bili nezaposleni svih ovih godina poručujemo glasno "MI ILI ONI". U ime slobode i demokratije, gospodo iz izvršne vlasti, sjedite, pijte kafu, razgovarajte i dogovarajte se sa onima koji su vas izabrali da budete tu gdje jeste, a ne sa Đukanovićem, Katnićem, Lazovićem, Stankovićem", zaključio je Đukanović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.