SD: Rakčević da podnese ostavku ako ne podržava veleizdaju URA-e
Socijaldemokrate

SD: Rakčević da podnese ostavku ako ne podržava veleizdaju URA-e

Žarko Rakčević, predsjednik političkog savjeta URA-e, javio se juče da pojasni kako on nije podržao izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali njegova partija bez riječi jeste, saopšteno je iz Socijaldemokrata Crne Gore.

"Nije, sigurni smo, podržao ni stav premijera Krivokapića da je Crna Gora druga srpska država, pa je njegova partija bez riječi digla ruku za tog premijera. Sigurno bi rekao da nikako ne podržava Jovana Vučurovića, negatora srebreničkog genocida i mrzitelja LGBT populacije za šefa Odbora za ljudska i manjinska prava, pa njegova partija diže ruku i za to. Da ga neko pita šta misli o kađenju opštine Budva od strane Carevića ili o fašisoidnim izlivima nove ministarke prosvjete koja samu sebe naziva četnikom, bez konsulacija možemo da garantujemo da bi rekao kako on to nikako ne podržava, ali njegova partija bez riječi podrža te ljude", navodi se u saopštenju SD-a.

Dodaju da je URA svjesna gnijeva i razočaranja velikog broja građana zbog izdaje ključnih državnih interesa, te da njeno članstvo na čelu sa Rakčevićem od početnog povremenog migoljenja od odgovornosti sad već kako ističu počela ozbiljno da "hvata maglu".

"Pa smo na početku gledali Abazovića kako na teška pitanja o sopstvenim partnerima odgovara sa "ne mogu ja da odgovaram za tuđe postupke" i onda podržava tu Vladu. Zatim smo gledali gospođu Jelušić koja je u medijima davala znake neslaganja sa namjerama Vlade, ali koja takođe utihnula i uredno diže i dizaće ruku za njih. Sad, tragikomično, Adžića, Cetinjanina i kršnog Crnogorca, čitava Crna Gora gleda kako se dao u pravu bježaniju u Abazovićev kabinet, samo da u Skupštini ne bi morao da glasa za Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a koji će naravno njegova partija podržati", istakli su iz SD-a.

Poručuju da to Cetinjaninu Adžiću, ni njegovoj partiji nikad građanska Crna Gora i Cetinje neće zaboraviti, a generacije će to prepričavati kao izdaju kakva se rijetko na ovim prostorima dešavala.

Navode da ga ne pozivaju da podnese ostavku na mjesto potpredsjednika partije, jer mu je kako pojašnjavaju dovoljna kazna to što će ostati upisan u istoriji kao i nekolicina 1918. godine.

I na kraju, dodaju da gledaju predsjednika političkog savjeta Žarka Rakčevića, tvorca ove partije, koji se pojavljuje u javnosti samo onda kad treba informiše da je lično bio protiv odluka URA-e.

"U kom svojstvu onda uopšte gostuje gospodin Rakčević, ako ne predstavlja i ne brani odluke sopstvene partije? I ako, kao njen osnivač, nije u stanju da bilo kako utiče na tragične devijacije u temeljnim odrednicama i vrijednostima te partije, te ako nije u stanju da makar imenom i prezimenom iza tih devijacija stane, onda jednostavno, umjesto “moralisanja” u medijima, da podnese ostavku. Sve drugo se zove licemjernost i bježanje od odgovornosti. Koja je ovih dana u toj partiji inače popularna", izričiti su iz SD-a.

Naglašavaju da nije lako nositi se sa epitetom izdajnika koji im kako pojašnjavaju se ovih dana "dodjeljuje", ali lična vrdanja samo pogoršavaju tu sliku, a ljude iz URA-e gura u nesrećnu narodnu pošalicu: "Juriš braćo, ja za vama; bješte braćo ja pred vama."

"Neki mladi filozof bi tako poslije svega mogao da zaključi da partija URA stoji kao nadrealna kategorija, sama za sebe, sa sopstvenom voljom, a koja je mimo volje njenih ključnih članova. No stari Crnogorci bi ipak to pojednostavili, pa za bi za njene lidere ovih dana jednostavno rekli: "Ovaj uteče!", zaključili su iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.