Kako sakriti ili otkriti razgovor na Viberu?
Ilustracija

Sve opcije popularne aplikacije

Kako sakriti ili otkriti razgovor na Viberu?

Kako sakriti i otvoriti razgovore u Viberu, kako promijeniti PIN i druga jednostavna rješenja koja će vam olakšati rukovanje pametnim telefonom?

Sakriveni razgovori čuvaju se u posebnom odjeljku Vibera, a pristupa im se tajnim PIN-om. Nisu prikazani na vašem redovnom popisu razgovora. Za razliku od poruka koje nestaju, sadržaj vašeg skrivenog razgovora neće nestati.

Sakrijte razgovor

Skrivanje razgovora sa ekrana s informacijama o razgovoru: Otvorite ekran za razgovor. Otvorite razgovor koji želite sakriti. Otvorite ekran s informacijama o razgovoru:

Na ajfonu dodirnite ime kontakta i odaberite Informacije o razgovoru ili pređite prstom ulijevo.

Na Androidu odaberite više opcija i odaberite Informacije o razgovoru; ili pređite prstom ulijevo. Odaberite Sakrij ovaj razgovor. Kad se to zatraži od vas, postavite svoj četvorocifreni tajni PIN (korisnici ajfona mogu koristiti Touch ID kao svoj PIN). Razgovor je sada skriven.

Sakrijte razgovor sa ekrana Viber Chats

Otvorite ekran za razgovor. Pronađite razgovor koji želite sakriti. Na ajfonu povucite razgovor ulijevo i dodirnite Sakrij.

Na Androidu zadržite razgovor i dodirnite Sakrij. Kada se to zatraži od vas, postavite svoj četvorocifreni tajni PIN (korisnici ajfona mogu koristiti vaš Touch ID kao svoj PIN). Razgovor je sada skriven.

Otvorite skriveni razgovor

Otvorite ekran za razgovor. U okvir za pretraživanje unesite svoj četvorocifreni PIN. Pogledajte popis skrivenih razgovora i odaberite onaj koji želite otvoriti.

Otvorite razgovor. Otvorite ekran s informacijama o razgovoru. Na ajfonu dodirnite ime kontakta i odaberite Informacije o razgovoru ili pređite prstom ulijevo.

Na Androidu odaberite više opcija i odaberite Informacije o razgovoru ili pređite prstom ulijevo. Odaberite Otkrij ovaj razgovor. Unesite svoj tajni PIN ili skenirajte svoj otisak prsta (ajfon). Razgovor će se ponovno pojaviti na vašem popisu razgovora.

Obaviještenja o skrivenom razgovoru

Kad primite novi skriveni razgovor, primićete prazno obavještenje: Imate novu poruku. Da biste je pročitali, otvorite ekran za razgovor.

U okvir za pretraživanje unesite svoj PIN. Dodirnite razgovor s novom značkom obaviještenja.

Promijenite svoj PIN

Idite na opciju Više. Dodirnite Podešavanja. Otvorite Privatnost. Dodirnite Sakriveni razgovori. Odaberite Promijeni PIN. Upišite svoj PIN. Promijenite ga kad se to zatraži.

Poništite svoj PIN

Idite na opciju Više. Dodirnite Podešavanja. Otvorite Privatnost. Dodirnite Skriveni razgovori. Odaberite Resetuj PIN. Potvrdite i PIN će se resetovati.

VAŽNO: Imajte na umu da će se, ako resetujete PIN, izbrisati svi vaši trenutni skriveni četovi. Jednom izbrisani četovi ne mogu se vratiti.

Otisak prsta (samo za korisnike ajfona)

Korisnici ajfona mogu uključiti i isključiti Touch ID opciji Više. Napominjemo da ćete morati postaviti PIN da biste mogli omogućiti ili onemogućiti Touch ID. Otvorite opciju Više. Dodirnite Podešavanja. Otvorite Privatnost. Dodirnite Skriveni razgovori. Omogućite ili onemogućite pristup pomoću Touch ID-a.

Skriveni razgovori na računaru ili tabletu

Skriveni razgovori nisu dostupni u Viberu na računaru ili tabletu. To znači da ne možete sakriti razgovor sa računara ili tableta.

Ako ste sakrili razgovor na svom pametnom telefonu, razgovor i njegova istorija neće biti dostupni na računaru ili tabletu. Ako otkrijete razgovor, on se neće ponovo pojaviti na vašem popisu razgovora na računaru.

Ako na računaru ili tabletu započnete razgovor s kontaktom s kojim imate skriveni razgovor, nećete vidjeti odgovore. Te odgovore možete vidjeti samo na telefonu.

Tportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.