Moderna: Vakcina efikasna i protiv mutiranog oblika koronavirusa
"Vakcina efikasna i protiv novog soja?", Foto: EPA

Moderna: Vakcina efikasna i protiv mutiranog oblika koronavirusa

Američka farmaceutska firma Moderna je saopštila da bi vakcina koju je razvila protiv koronavirusa mogla biti efikasna i protiv mutiranog oblika koronavirusa koji se pojavio u Velikoj Britaniji.

U saopštenju koje je objavljeno na internet stranici Moderne, navodi se da farmaceutska firma vjeruje da je vakcina efikasna protiv mutiranog oblika virusa koji se brže širi te se dodaje da će ipak biti sprovedena testiranja kako bi se postigli sigurni rezultati.

"Na osnovu podataka kojima raspolažemo, očekuje se da će vakcina koju je razvila Moderna protiv koronavirusa stvoriti imunitet i protiv mutiranog oblika koji je otkriven u Velikoj Britaniji“, ističe se u saopštenju.

Moderna je druga vakcina čiju je upotrebu odobrila Federalna američka agencija za hranu i ljekove (FDA).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.