Foto: Sigurna ženska kuća

"Umjestnost je ženskog roda": Dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička djela

Na Fakultetu likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, juče je upriličena završna izložba u sklopu projekta "Umjetnost je ženskog roda“, koju je organizovala Sigurna ženska kuća u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti.

Putujuća izložba do sada je posjetila Podgoricu, Bijelo Polje, Kotor, Nikšić i na kraju istoimena postavka upriličena je na Cetinju gdje su ujedno i dodijeljene tri novčane nagrade studentima.

"Studenti i studentkinje Fakulteta likovnih umjetnosti, kroz različite umjetničke forme, skrenuli su pažnju na položaj žena, neravnopravnost žena i muškaraca i na interesantan način izrazili svoje neslaganje sa svim stereotipima koji vladaju Crnom Gorom", navodi se u saopštenju SZK..

Nakon pozdravnih riječi prodekana za nastavu Zdravka Delibašića koji je ujedno bio i koordinator projekta, studentima je nagrade uručila Ljiljana Raičević, predsjednica NVO Sigurna ženska kuća.

"Žiri u sastavu Maja Šofranac, prodekanica za međunarodnu saradnju FLU; Nada Jelovac psihološkinja i koordinatorka projekta SŽK; i Zdravko Delibašić, predložili su sledeće nagrade:

Prva nagrada (400 eura) : Sara Petrović (SP Vajarstvo)

ImjestoSaraPetrovi

Druga nagrada (250 eura) : Jovana Mrvaljević (SP Grafički dizajn)

IImjestoJovanaMrvaljevi

Treća nagrada (150 eura) : Ivana Radulović (SP Slikartsvo)

IIImjestoIvanaRadulovi

Nagrađeni radovi nakon izložbe biće ustupljeni određenim crnogorskim institucijama na trajno čuvanje i promociju", poručili su iz SZK-a.

Pored nagrađenih, na izložbi su predstavljeni radovi sledećih studenata: Marija Radusinović, Bosiljka Bakočević, Marinović Iva, Miloš Kontić, Marinović Maja, Uljarević Mato, Nikola Matičić, Viktorija Perošević, Pavlićević Nikola, Malka Tulebayeva, Tomčić Dubravka, Mija Vujović, Sara Petrović, Milena Mandić, Azra Mehonjić i Lana Bulatović.

Projekat "Umjetnost je ženskog roda“ podržan je od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.