Rasvijetljene tri teške krađe u Nikšiću: Krali novčanike i torbe
Ilustracija

Rasvijetljene tri teške krađe u Nikšiću: Krali novčanike i torbe

Policija u Nikšiću rasvijetlila je tri teške krađe izvršene u novembru i decembru i nadležnom tužilaštvu procesuirala šest lica.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. novembra obaviještena od zaposlene u jednom preduzeću, da je od strane nepoznatih lica otuđena veća mašina za rad.

"Preduzete su mjere i radnje iz nadležnosti policije, prikupljeni su dokazi koji su ukazali na sumnju da su izvršioci ovog krivičnog djela D.K. (44) i P.M. (44) iz Nikšića. Po nalogu nadležnog tužioca koji je obaviješten o događaju, protiv D.K. i P.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa", saopšteno je iz policije.

Takođe, nikšićka policija je 20. decembra obaviještena od strane oštećene da joj je nepoznato lice otrglo novčanik u kojem se nalazio novac i lična dokumenta.

"Policija je blokirala uži dio grada i locirala D.R. (37) koja je odgovarala opisu izvršioca., a kod koje je pregledom policija pronašla otuđeni novčanik.Obaviješten je nadležni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se D.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo teška krađa", navodi se u saopštenju.

Osim toga, policija je u Nikšiću rasvijetlila i tešku krađu koja se dogodila 21. decembra.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. decembra oko 21:25 časova obaviještena od strane oštećene osobe da joj je nekoliko nepoznatih lica otrglo torbu u kojoj se nalazio novac i lična dokumenta.

"Odmah po dobijenom obavještenju nikšićka policija je izvršila blokadu užeg dijela grada te su policijski službenici oko 22:30 časova u ulici Voja Deretića kontrolisali više lica koji odgovaraju opisu datom od strane oštećene.

Tom prilikom je utvrđeno da je riječ o A.S. (19), M.S. (17), I.B. (16) i K.A. (15), te su ova lica dovedena u službene prostorije", saopšteno je.

Kriminalistička obrada koju je policija sprovela uputila je na sumnju da je A.S. u saučesništvu sa pomenutim maloljetnim licima izvršio krivično djelo teška krađa.

Obaviješten je nadležni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se osumnjičeni A.S. liši slobode i privede na dalju nadležnost.

Nakon saslušanja A.S. nadležni državni tužilac se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Osim toga o ovom događaju je obaviješten i nadležni državni tužilac za maloljetnike u Nikišiću koji je naložio podnošenje krivične prijave u redovnom postupku protiv maloljetnih M.S., I.B. i K.A. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdrastvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u blizini mjesta izvršenja krivičnog djela pronašli odbačenu otuđenu torbu sa ličnim dokumentima, koja je vraćena vlasnici", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.