Policajcu uslovna kazna za nasilje u porodici
Ilustracija

Policajcu uslovna kazna za nasilje u porodici

Presudom Osnovnog suda u Herceg Novom okrivljeni P.M., zaposlen kao policajac u SGP Herceg Novi, oglašen je krivim i kažnjen tri mjeseca uslovno zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u presudi, P.M. je kriv zato što je 23. avgusta 2020. godine u jutarnjim časovima u porodičnom stanu u Igalu primjenom grubog nasilja narušio tjelesni integritet svoje supruge P.M.

“Na način da je nakon rasprave odgurnuo dlanom u predjelu vrata i brade, a zatim joj zadao udarac pesnicom u lijevu stranu lica i na taj način joj nanio povrede u vidu rane razderine u lijevom jagodičnom predjelu dužine jedan cm sa krvnim podlivom kože i otokom i par krvnih podliva kože u predjelu vrata veličine tri cm sa crvenilom kože vrata, koje povrede u zbiru predstavljaju laku tjelesnu povredu, pri čemu je okrivljeni bio svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, čime je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz čl.220 st.1 KZ CG”, stoji u presudi.

Kako se dodaje, zbog navedenog mu se izriče uslovna osuda kojom mu se utvrđuje kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca i istovremeno određuje da se ova kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine po pravosnažnosti presude ne izvrši novo krivično djelo.

Presudu je donijela sudija Vesna Gazdić, a ista je postala pravosnažna danom donošenja, odnosno 18. decembra, budući da su se stranke odmah po njenom objavljivanju odrekle prava na žalbu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.