Sijetl, Lujvil, Kanzas siti, Las Vegas... Silver najavio proširenje NBA lige
Adam Silver

Sijetl, Lujvil, Kanzas siti, Las Vegas... Silver najavio proširenje NBA lige

Prvi čovjek NBA lige Adam Silver otkrio je da se razmišlja o proširenju tog takmičenja.

U NBA se takmiči 30 timova od 2004. godine, kada je ligi pristupio Šarlot. Sada postoji šansa da taj broj poraste.

Jedan od razloga je finansijske prirode, pošto je za pristupanje ligi potrebno platiti kotizaciju veću od milijardu dolara.

"Analzirali smo proširenje lige iz ekonomskog i takmičarskog aspekta. Posvetili smo više vremena toj priči nego što smo to radili prije pandemije koronavirusa. Pričamo o tome, ali nam proširenje sada nije prioritet. Ipak, nastavićemo da pričamo i razmišljamo o tome. Uvjek nam je cilj da nađemo način kako da poboljšamo ligu i da takmičenje bude zanimljivije i bolje", rekao je Silver.

Kao najveći kandidati za dobijanje NBA franšize navode se Sijetl, Lujvil, Kanzas Siti i Las Vegas.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.