SZO održava sastanak povodom pojave novog soja koronavirusa
Ilustracija

"Bez brige to je normalna tok pandemije"

SZO održava sastanak povodom pojave novog soja koronavirusa

SZO će održati sjednicu sa svim svojim članicama kako bi razmatrala strategiju borbe protiv novog soja kovida 19 koji se pojavio u Engleskoj.

Direktor evropskog odsjeka SZO Hans Kluge, koji je rekao da će biti održan sastanak, nije međutim rekao kada će sastanak biti održan, javio je Rojters, prenosi Tanjug.

"Limitiranje putovanja da se zaustavi širenje je dobro rješenje, dok ne budemo imali više informacija. Transport robe, osnovnih nmirnica, bi trebalo da ostane na snazi", poručio je Kluge putem Tvitera.

Organizacija iz Ženeve je poručila da nema potrebe za opštom uzbunom zbog novog, zaraznijeg soja virusa, dodavši da je to normalan dio pandemije, a pritom je pohvalila napore Velike Britanije da zaustavi širenje novog soja.

U današnjem saopštenju, SZO je ponovila da nema dovoljno informacija da se odredi da li nova mutacija kovida 19 može da utiče na efikasnost postojećih vakcina, rekavši da su u toku istraživanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.