Sa sastanka, Foto: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Sastanak ministara finansija i ekonomskog razvoja sa udruženjem banaka

"Stabilan bankarski sektor nemjerljiv činilac u rastu stabilnosti Crne Gore"

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović i državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janko Odović, održali su juče sastanak sa izvršnim direktorima svih banaka koje posluju u Crnoj Gori i predstavnikom Udruženja banaka.

Predstavnici banaka informisali su sagovornike o izazovima sa kojima su se suočili, a koji su izazvani pandemijom kovida, koji su u značajnoj mjeri uticali na poslovanje bankarskog sistema.

Milatović je naglasio da je stabilan bankarski sektor od nemjerljivog značaja za ekonomski rast države i razvoj privrede, te da je cilj Vlade Crne Gore dalje unaprjeđenje saradnje sa poslovnim bankama, koje Vlada vidi kao partnere u ponovnom pokretanju i rastu privredne aktivnosti u našoj zemlji.

Spajić je informisao predstavnike poslovnih banaka o postignutom uspjehu u emisiji državnih obveznica, kao i o snažnoj podršci koju Crna Gora uživa među stranim investitorima, ali  i porukama podrške koju je Vlada  dobila od evropskih partnera nakon posjete predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića Briselu.

On je istakao da poslovne banke u Vladi Crne Gore imaju partnera, čiji je osnovni cilj ekonomski i privredni razvoj zemlje.

U konstruktivnom dijalogu dogovoreno je da Vlada predloži Skupštini odlaganje primjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama i Zakona o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija za 1. januar 2022. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.