Medenica: Sudovi postigli odlične rezultate uprkos pandemiji
Foto: Vrhovni sud

Sastanak sa predsjednicima sudova

Medenica: Sudovi postigli odlične rezultate uprkos pandemiji

Crnogorski sudovi su, uprkos pandemiji izazvanoj koronavirusom, postigli odlične rezultate, ocijenila je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Ona je, na sastanku sa predsjednicama svih sudova, kazala da je na osnovu statističkih podataka zaključeno da su sudovi u ovoj godini riješili 101,7 odsto od priliva predmeta.

"U pojedinačnom pregledu rada sudova, osnovni sudovi postigli su stopu efikasnosti od 100,3 odsto, viši sudovi 99,4 odsto, Privredni sud 94,2 odsto, Apelacioni sud 98,7 odsto, Upravni sud 128,5 odsto i Vrhovni sud 98 odsto“, kazala je Medenica.

Ona je ponovila da je u daljem radu potrebno jačati prisustvo sudija portparola u medijima, i to posebno u predmetima za koje je javnost zainteresovana.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz Vrhovnog suda, razmatrane tekuće aktivnosti sudova na planu rješavanja starih predmeta, koji su drastično smanjeni u poređenju sa ranijim periodom, ali je zaključeno i da je neophodna njihova dalja konsolidacija.

"Predsjednici sudova informisani su i o mjerama koje se realizuju u okviru procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.