Djevojčica svirala klavir dok su joj operisali mozak bez anestezije (VIDEO)

Devetogodišnja djevojčica Saomja iz grada Banmore u indijskoj državi Madja Pradeš, izdržala je operaciju na mozgu bez anestezije, svirajući klavir i igrajući igrice.

Djevojčica je operisana zbog tumora na mozgu, koji je izazivao česte epileptične napade, a operacija u Birla bolnici u Gvalioru trajala je šest sati i bila je uspješna, prenosi "Hindustan tajms".

Ljekari su, kako bi izbjegli rizik operacije pod anestezijom i da bi mogli da prate da djevojčici nije oštećen neki od centara u mozgu tokom operacije, maloj pacijentkinji dali da svira klavir.

"Ovakve operacije su veoma rizične, pa smo morali da se pobrinemo da djevojčicu zahvat ne boli, ali da je održavamo budnom, kako bismo pratili njene reakcije", rekao je Abišek Čuhan, ljekar koji je operisao djevojčicu zajedno sa svojim timom, prenosi "Sputnjik".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.