Smrt u avionu prouzrokovana koronavirusom?
Ilustracija

Iznad tla Amerike

Smrt u avionu prouzrokovana koronavirusom?

Jedna putnik preminuo je nakon hitne intervencije medicinske službe na letu Junajted ejrlansa u SAD.

Agencija za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) sada želi da ispita osobe koje su putovale sa njim, prenio je Vašington post.

On je popunio listu prjie ulaska u avion navodeći da se dobro osjeća, ali avio-kompanija tvrdi da je on bio bolestan.

Avion koji je letio iz Orlanda ka Los Anđelesu hitno je preusmjeren u Nju Orleans zbog potrebe za medicinskom pomoći.

Muškarac je brzo prebačen u bolnicu, gdje je proglašen mrtvim, dodaje Vašington post.

Kako se navodi u tekstu, preminuli nije u formularu pred ulazak u avion naveo da je pozitivan na koronavirus, dodajući da nije imao simptome neke bolesti, međutim, Junajted erjlans navodi da je sada "jasno da je putnik pogrešno popunio formular".

Avio-kompanija je postavila pitanje CDC-u da li je on imao korona virus, ali još nije dobila odgovor, odnosno komentar.

Neki korisnici društvenih mreža koji su bili na tom letu su napisali da je supruga preminulog imala simptome virusa, uključujući gubitak čula mirisa i ukusa, međutim, Junajted erlajns tvrdi da uprkos takvim navodima nema zvanične potvrde da je muškarac imao koronu.

"U vreme kada je let preusmjeren, dobili smo informaciju da je putnik imao infarkt, pa je putnicima data opcija da pređu na drugi let ili da nastave po planu. Sada, kada nas je CDC kontaktirala direktno, dijelimo sve informacije sa tom agencijom, kako bi mogla da dođe do putnika koji su možda bili u opasnosti da budu zaraženi", dodaje portparol.

Vašington post dodaje da nije poznato da li je nekoga od putnika kontaktirala Agencija CDC, ali je posada aviona u karantinu 14 dana.

Aerodrom i grad Nju Orlenas nisu željeli da potvrde ili demantuju informaciju o zdravstvenom stanju preminulog muškarca, niti su podijelili bilo kakvu informaciju da li je on imao korona virus.

Vašington post podsjeća da je žena zaražena kovidom preminula u julu u avionu, tokom leta na relaciji Las Vegas - Dalas, a putnici nisu obaviješteni o tome, dok uzrok njene smrti nije objavljen u oktobru.

Kompanija Juajted erlajns zamolila je potencijalne putnike da ne ulaze u avion ukoliko imaju simptome koji upućuju na kovid, poručivši da je najsigurnija varijanta za takve putnike da se testiraju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.