UNICEF jedan od najvažnijih partnera u oblasti obrazovanja
Bratić i Santader

Bratić i Santader

UNICEF jedan od najvažnijih partnera u oblasti obrazovanja

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i UNICEF su prirodni partneri kada je riječ o pitanjima djece i mladih, a u doba pandemije koje je donijelo nove izazove, saradnja mora biti još čvršća, poručili su na sastanku ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić i šef kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori, Huan Santader.

Na sastanku je bilo riječi o nastavku školske godine i važnosti pohađanja nastave u školama za sve učenike, pri čemu je ministarka upoznala Santadera sa preduzetim koracima za organizaciju drugog polugodišta i namjeri da se razmotre sve mogućnosti kako bi se djeci pružilo adekvatno znanje u trenutnim epidemiološkim uslovima. 

Ona je kazala da se ciljevi Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i UNICEF-a podudaraju, te da će se nastaviti dobra saradnja na poljima inkluzivnog obrazovanja, ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja, prevencije vršnjačkog nasilja, te rada na unapređenju i jednakosti u obrazovanju.  

Santader je pozdravio preduzete aktivnosti na organizaciji drugog dijela školske godine, te naglasio da je jedan od najvećih prioriteta UNICEF-a otvaranje mogućnosti da sva djeca pohađaju nastavu u školi u bezbjednom okruženju. U tom smislu, on je izrazio spremnost UNICEF-a da pruži podršku u budućim aktivnostima. 

unicef2

Istakao je da su među prioritetima u nastavku saradnje digitalizacija u obrazovanju kroz sistemski pristup koji podrazumijeva razvoj platforme za digitalno učenje i koordinaciju svih aktera i učesnika u ovom procesu, razvoj socio-emocionalnih vještina, rad na uvezivanju postojećih baza podataka i daljem unapređenju upotrebe statističkih podataka u oblasti obrazovanja, kao i rad na zajedničkoj sveobuhvatnoj analizi sektora obrazovanja, koja je u pripremi. Kao jedna od prioritetnih aktivnosti naglašena je i podrška UNICEFa u pripremi nove strategije za mlade.

Sagovornici su se saglasili da će se uz nastavak saradnje na strateškom nivou, te na postojećim zajedničkim projektima, buduća saradnja fokusirati i na izazove koje donosi pandemija koronavirusa, s posebnim akcentom na pomoć djeci iz ranjivih kategorija.    

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.