Šćepanović: Leposavić izvršio udar na pravni poredak države Crne Gore
Marta Šćepanović

Šćepanović: Leposavić izvršio udar na pravni poredak države Crne Gore

Izjava ministra pravde Vladimira Leposavića, koji je izvršio najbrutalniji pritisak na sudske organe, predstavlja pokušaj suspenzije pravnog sistema države Crne Gore i udar na temelje demokratskog pravila o razdvojenosti grana vlasti, saopštila je Marta Šćepanović, poslanica DPS u Skupštini Crne Gore.

Šćepanović ističe da je nezapamćeno da se jedan ministar preko medija koji je u vlasništvu lica optuženog za kriminal, obraća sudijama i nalaže im da ponište bilo koju sudsku presudu, a posebno ovu koja je vezana za pokušaj terorizma.

"Poseban skandal je što Leposavić najavljuje zakon koji će poništiti presude sudija, ma kakve one bile, i naziva ga Zakonim o amnestiji. On je izgleda shvatio da je njegova nadležnost da predlaže Skupstini da poništava sudske odluke?!

Ne čude ovakve izjave, kada smo iz samog ekspozea Krivokapića mogli zaključiti da će Ministarstvo pravde da kontroliše sudstvo.

Očigledno je Leposaviću dat zadatak da izvrši "državni udar" u pravni sistem naše države. Nakon ovoga , jedino što je ispravno jeste da Krivokapić uputi Skupštini predlog za razrješenje ovog ministra", kaže Šćepanović.

DPS će dodaje ona, "o ovom skandaloznom postupku ministra pravde, koji je u suprotnosti sa svim načelima evropskog pravnog poretka, obavijestiti i relevantne međunarodne institucije".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.