Bajraktarević o smjeni: Radio sam časno i pošteno i otići ću časno i pošteno
Mirsad Bajraktarević

Bajraktarević o smjeni: Radio sam časno i pošteno i otići ću časno i pošteno

"Radio sam časno i pošteno i odlazim uzdignute glave", saopštio je predsjednik opštine Plav Mirsad Bajraktarević povodom podnijete inicijative za njegovu smjenu.

Odbornici Demokratskog frona (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) u Skupštini opštine Plav Bogoslav Jašović i Radojko Dašić zatražili su juče da se pod hitno raspišu lokalni izbori. Oni su istakli da je to nužan potez, navodeći da je kriza vlasti u ovoj opštini evidentna i da na to ukazuje i podatak da skupštinsko zasijedanje nije održano više od pola godine.

Reakcija odbornika DF-a i SNP-a uslijedila je nakon saznanja da su predstavnici SD i Bošnjačke stranke podnijeli inicijativu kojom se traži da se na sjednici zakazanoj za 21. decembar smijeni aktuelni predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević.

Bajraktarević ističe da je za dvije godine i četiri mjeseca mandata Plav bio veliko gradilište.

"Iza mene ostaće: završene Ribarska ulica, put Plav-Vojno Selo, Prnjavorska ulica, sanirano odlagalište odpada (deponija) u Komarači, 9,5 km nasutog puta prema Hridskom jezeru, uređena zgrada „Poreske uprave“,  uređen plato kod Pošte, započeta izrada projekta puta Plav-Dečani, usvojena studija za zaštitu Plavskog jezera, završen i spreman za raspisivanje tendera projekat rekonstrukcije glavne gradske ulice i kao kruna svega završen prekrasan trg na Racini, a da pri tom nisam zadužio  opštinu Plav niti jedan jedini cent", naveo je on.

Bajraktarević navodi da je svakom teškom momentu bio uz svoj narod, svoje građane, od protesta protiv mini hidroelektrana pa sve do protesta za očuvanje šuma.

"Primio sam i saslušao na stotine građana i gdje god sam mogao pomogao u rješavanju njihovih problema. Svaki svoj radni dan posvetio sam opštem interesu svih građana Plava, ma koje vjere nacije ili partijske pripadnosti oni bili.

Želim da se zahvalim svima koji su mi pružali podršku tokom mandata, najviše svojim saradnicima koji su zajedno sa mnom  iznosili sve teške  situacije u kojima smo se nalazili, od vrlo loše zatečenog stanja u Opštini Plav pa sve do pojave novog Corona virusa", naveo je on.

Bajraktarević ističe da šta god da odluči skupština 21. decembra to će biti ispoštovano.

"Nastojaću da smjena bude krajnje džentlmeska, a ja ću do zadnjeg minuta svog mandata raditi u interesu svih građana opštine Plav", zaključio je Bajraktarević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.