Krivokapić u Briselu: Mi ćemo biti pravi partneri

Crna Gora ima punu podršku evropskih partnera za težnju naše zemlje da budemo 28. članica Evropske unije (EU), kazao je premijer Zdravko Krivokapić u Briselu.

Crnogorski premijer boravi u dvodnevnoj posjeti Briselu. Danas se sastao sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom. Razgovor sa evropskim zvaničnikom ocijenio je veoma konstruktivnim i sadržajnim.

"Zadovoljan sam zbog podrške koju Vlada Crne Gore dobija od EU, a tome svjedoči i današnja posjeta Briselu, koja dolazi utrenutku kada se cijeli svijet bori protiv pandemije COVID 19.", rekao je Krivokapić.

Krivokapić se zahvalio na podršci poručivši "mi ćemo biti pravi partneri".

Mišel je, kaže premijer, želio da ima informacije iz prve ruke, te da Crnoj Gori pruži punu podršku za aktivnosti kojima je opredijeljena nova vlada.

"To je prevashodno naš put ka EU, i težnja da Crna Gora bude 28. članica Unije. Na tom imamo podršku evropskih partnera i da će se truditi da Balkan, a prevashodno Crna Gora budu drugačiji, nego što su u očima evropske i svjetske javnosti", kazao je Krivokapić dopsiniku Rtcga.

Mišel je na Twiteru napisao da su bliske veze sa zemljama Zapadnog Balkana presudne za EU i da je u tome Crna Gora ključni partner.

"Imate našu punu podršku za reforme koje sprovodi vaša zemlja", stoji u objavi.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.