Tumbaković više nije selektor reprezentacije Srbije
Ljubiša Tumbaković

Izglasano nepovjerenje

Tumbaković više nije selektor reprezentacije Srbije

Ljubiša Tumbaković više nije selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Zvanično, FSS i Tumbaković su dogovorili uslove oko raskida ugovora.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije izglasao je u ponedeljak na sjednici nepovjerenje Ljubiši Tumbakoviću koji više nije selektor Orlova.

Iako su Tumbakoviću uručili otkaz, u FSS mu nisu našli zamjenu pa će klupa fudbalske reprezentacije do daljnjeg biti upražnjena.

U FSS smatraju da za to imaju dovoljno vremena jer je prvo sledeće okupljanje reprezentacije u martu naredne godine.

Tumbaković je na klupi Srbije bio godinu i po dana, a njegovog nasljednika čeka posao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Više je kandidata pominjano kada je u pitanju Tumbakovićev naslednik, a ko će preuzeti odgovornost i povesti Orlove u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru ostaje da se vidi.

Ljubiša Tumbaković na klupi Orlova zamijenio je Mladena Krstajića koji je započeo kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo na kome Srbije neće biti. Krstajić je vodio Orlove u remiju sa Portugalijom, ubedljivom porazu od Ukrajine i pobjedi protiv Litvanije nakon koje je smijenjen.

Pod Tumbakovićevim vođstvom Srbija je igrala, kroz Ligu nacija izboren, baraž za Evropsko prvenstvo. Odigrala jedan od najboljih mečeva u posljednjih desetak godina protiv Norveške, ali potpuno podbacila na svim planovima u odlučujućem duelu protiv Škotske.

Izboren je opstanak u Diviziji B Lige nacija, ali to nije bilo dovoljno da se Tumbakoviću da više vremena za rad sa prvim državnim timom.

Uz predsjednika, Slavišu Kokezu, članovi Izvršnog odbora FSS koji su odlučivali o sudbini selektora su i: Dragan Simović, Novica Tončev, Milan Karadžić, Nenad Bjeković, Miloš Miljanić, Marjan Rnić, Marko Pantelić, Branko Stojaković, Dragan Ilić, Janoš Žemberi, Dragomir Lazović, Dušan Mrakić, Saša Bajčetić i Bojan Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.