Sa današnjeg sastanka Kristina-Pope i Sekulovića

Stijović na sastanku sa Krstinom-Popom

"Crna Gora ima jasno zacrtanu evropsku agendu"

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović poručio je da Crna Gora ima jasno zacrtanu evropsku agendu, te da ostaje na tom putu.

On je, na sastanku sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorkom Oanom Kristinom Popom, naglasio da njegov resor aktivno raditi na implementaciji koraka preduzetih Akcionim planom za otklanjanje nalaza gde je po preporukama EU neophodno obezbjediti kadrovske potencijale kako bi i ova sredstva bila dostupna i počelo sprovođenje Mjera 7 – Diverzifikacija gazdinstava i razvoj poslovanja.

“Uskoro počinje novi programski period 2021-2027, koji je posebno bitan za implementaciju IPARD III programa gdje Evropska komisija priprema potrebne regulative u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kako bi Crna Gora mogla da koristi raspoloživa sredstva u narednom programskom razdoblju”, kazao je Stijović, dodajući da će IPARD III program biti urađen u trećem kvartalu naredne godine i poslat Evropskoj komisiji.

Ministar je naglasio da će lično insistirati na ispravljanju nedostataka i unaprijeđenju u oblastima gdje je to potrebno. On je istakao da će znanje, iskustvo, radnu disciplinu i međunarodne kontakte ostvarivane kroz dugogodišnju saradnju sa relevantnim međunarodnim institucijama u potpunosti staviti u funkciju daljeg razvoja Crne Gore.

Ambasadorka Popa čestitala je Stijoviću stupanje na dužnost, te izrazila uvjerenje da će tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti saradnju sa institucijama EU na polju poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i bezbjednosti hrane. Ona je kazala da je jedan od prioriteta EU integracija, jačanje poljoprivrednog sektora i proizvodnja hrane visokog kvaliteta po standardima EU.

sastanak1

Sa današnjeg sastanka Kristina-Pope i Sekulovića

“U prethodnom periodu EU je uložilila puno resursa da pomogne sprovođenje ovih procesa u Crnoj Gori kroz implementacije Instrumenta pretpristupne podrške za države kandidate”, rekla je Popa.

U narednom periodu, kako je ocijenjeno na sastanku, potrebno je obezbijediti kontinuitet, posebno u oblasti službeničkog sistema, tehničkih kapaciteta i upravljanjem ljudskim resursima kako bi bili spremni za dalje prilagođavanje zahtjevima EU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.