Marija Vuković i Tomaš Đurović najbolji atletičari u 2020. godini
Marija Vuković

Marija Vuković i Tomaš Đurović najbolji atletičari u 2020. godini

Tomaš Đurović i Marija Vuković najbolji su atletičari Crne Gore za 2020. godinu, odlučeno je na sjednici upravnog odbora Atletskog saveza Crne Gore.

Nakon višegodišnje dominacije Slađane Perunović, Marija Vuković sada počinje novu eru, pa je još jednom crnogorska rekorderka u skoku uvis najbolja seniorka. Članica AK Podgorica u godini na izmaju osvojila je srebro na dvoranskom prvenstvu Balkana (188 cm). Dva puta je bila druga na mitinzima u Atini (oba puta sa preskočenih 184 cm), kao i na takmičenju u Kalitei (180 cm). Ima i osvojenu bronzu na dvoranskom Kupu u Istanbulu (187 cm) i četvrto mjesto sa Balkanskog prvenstva u Rumuniji (184 cm). Njen rezultat od 188 cm je po IAAF tablicama (1101 bod) navredniji rezultat u 2020. godini od crnogorskih atletičarki.

Najbolji senior je bacač kugle Tomaš Đurović, koji je bio prvi na trofeju Crne Gore i najbolji atletičar takmičenja (19,53 metara), a osvojio je i prvo mjesto na prvenstvu Crne Gore u Baru sa rezultatom 18,89 metara. Tokom ove godine bio jne najbolji i na međunarodnom mitingu u Draževini (19,72 metara), a taj rezultat vrijedi 1104 boda po IAAF tablica i navredniji je od crnogorskih atletičara u 2020. godini.

Odlukom Upravnog odbora, specijalnim priznanjem biće nagrađena Slađana Pejović (eks Perunović), Ljiljana Matović i Danijel Furtula, dok će posebna priznaja za rezultate u ovoj godini dobiti Danilo Vujičić, Ivana Milošević i Maša Bubanja. Priznanja će dobiti Željko Dabović, Anja Turner, Petar Tomić, Marija Pešić, Marija Jovićević, Luka Tadić, Aleksa Bošković, Milivoje Pajović, Mare Jablan, Vesna Kljajević, Elena Kršić, Balša Milatović, Lejla Maljević, Elzana Guberinić, Enes Erović, Sergej Martinović, Anja Novaković i Nađa Stanišić.

Najbolji juniori su Amir Papazi (Tempo) i Ana Bošković (Tara), a mlađi juniori Ognjen Vojvodić (Mornar), Ognjen Marsenić (Lim) i Irena Bošković (Tara). Srđan Lunić (Mornar) i Anabela Mujović (Sanja) najbolji su pionori. 

Za najboljeg veterana je proglašen član AK Mornar, Dragoljub Koprivica, a za veteranku Rada Miladinović (ATK Podgorički maraton).

Upravni odbor na sjednici je jednoglasno usvojio izvještaj selektora reprezentacije, Osmana Erovića, uz konstataciju da su u 2020.godini postignuti značajni rezultatų. Osvojene su tri medalja na međunarodnim takmičenjima, od čega jedna srebrna i dvje bronzane, a vrijedi pomenuti i podatak da su veterani osvojili čak 23 medalje ( 6 zlatnih, 13 srebrnih i 4 bronzane) na međunarodnoj sceni. Postignuta su 54 rekorda Crne Gore od čega 27 u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.

Priznanja će biti uručena na svečanosti krajem ove ili početkom naredne godine, a sve u skladu sa epidemiloškom situacijom. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.