Liberalniji koncept zapošljavanja dobar iskorak ali i opasnost
Đorđije Blažić

Blažić smatra

Liberalniji koncept zapošljavanja dobar iskorak ali i opasnost

Dekan Fakulteta za državne i međunarodne studije prof. dr Đorđije Blažić smatra da liberalniji koncept zapošljavanja u državnoj upravi može biti dobar iskorak, ali i opasnost.

On je u Jutarnjem programu TVCG, govoreći o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, rekao da je nova vlada krenula ka jednom mnogo liberalnijem konceptu zapošljavanja u državnoj upravi.

To, smatra on, može biti dobar iskorak, ali i opasnost.

"Tu treba biti jako oprezan. Tu se postavlja pitanja da li treba ići do široke liberalizacije, ili naći mjeru", istakao je Blažić,prenosi portal RTCG.

Naime, predloženim izmjenama smanjeni su, između ostalog, kriterijumi za rukovodeće pozicije u državnom aparatu. Govoreći o tome koliko je to loše, Blažić kaže da su to stvari koje se obično nazivaju rizicima.

"Procjena da li takav potez odgovara trenutnom stanju društvenim odnosa. Nije ovdje samo u pitanju prilično smanjivanje radnog iskustva, ne staža. Radni staž je jedno, a radno iskustvo je druga priča, ono se vezuje za obavljanje poslova", pojasnio je Blažić.

Stoga je važno razdvojiti staž od iskustva.

"Drugo što je važno je cenzus, a treće nivo potrebnih kvalifikacija", rekao je Blažić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.