Budućnost savladala Mornar
Foto:aba liga

Aba liga

Budućnost savladala Mornar

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar u "Morači" 81:74 i upisali sedmu pobjedu u ABA ligi. "Plavi" su tako i dalje neporaženi, dok su Barani upisali drugi poraz, uz sedam pobjeda.

Mornar je bolje otvorio meč i brzo stigao do šest poena prednosti 11:5, ali je Budućnost serijom 6:0 vratila stvari u egal. Ipak, uvodna dionica je pripala Baranima, koji su u tom dijelu ubacili pet trojki, pa je nakon 10 minuta igre bilo 27:17.

Na startu druge četvrtine, gosti su imali i 15 poena prednosti 36:21, ali nakon toga tim Petra Mijovića uzvratio serijom 17:0 i preokrenuo. Na poluvremenu je Mornar ipak imao prednost 45:43.

U trećoj četvrtini, Barani su u dva navrata imali po šest poena prednosti, ali je završnica tog dijela igre pripala "plavima", koji su uoči posljednje četvrtine imali četiri poena viška 63:59.

Mitrović je na startu četvrte četvrtine donio plus šest, ali se Mornar vratio koševima Smita i Gabrijela.

Uslijedila su zakucavnja Mitrovića i Zorana Nikolića za plus sedam 70:63. Tu prednost Budućnost je iskusno sačuvala i stigla do pobjede.

Budućnost su do pobjede vodili Džastin Kobs sa 19 i Vili Rid sa 18 poena.

Dvocifren je bio i Zoran Nikolić sa 11, dok je Nikola Ivanović meč završio sa devet poena.

U barskom timu, najbolji je bio Džejkob Pulen sa 17, dok su Keni Gebrijel i Milko Bjelica dodali po deset koševa.

Budućnost Voli i Mornar u srijedu odigraće novi meč, u desetom kolu B grupe Eurokupa.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.