"Lavice" ubjedljive protiv Švedske, druga pobjeda na Evropskom prvenstvu!

Crna Gora je ostvarila drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Danskoj, prvu u glavnoj rundi – poslije sjajnog izdanja tokom svih 60 minuta, „lavice“ su u Herningu savladale Švedsku 31:25 (16:10).

To je treća uzastopna pobjeda protiv Skandinavki na velikim takmičenjima, nakon trijumfa na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prije dvije godine i šampionatu svijeta u Japanu prošle godine,prenosi Rukometni savez Crne Gore.

Od starta je sve bilo u znaku Jovanke Radičević i saigračica, koje su igrale odlično u odbrani, raspoložena je bila Marta Batinović, dok je napad bio raznovrsta i efikasan, u strijelce se upisalo čak deset igračica, pa je ubjedljiva pobjeda bila logičan epilog.

Poslije pobjede protiv Švedske, tek se vidi kakva je šansa propuštena protiv Rusije, jer bi pobjeda u duelu protiv olimpijskog šampiona, dala našem državnom timu priliku da se u posljednjem kolu protiv Španije bori za plasman u polufinale.

Švedska je dva puta imala minimalnu prednost (1:0, 2:1), a Crna Gora poslije pet vezanih golova, povela 6:2 u 9. minutu. U 13. je bilo 10:4, nakon što je Mehmedović postigla svoj drugi gol, a prednost je bila rekordnih „plus sedam“ (16:9) nakon što je mrežu Švedske u 28. minutu zatresla Despotović.

I u nastavku su naše djevojke održavale sigurnu prednost, a nakon četvrtog pogotka Ramusović, bilo je 23:15 u 42. minutu.

Jovanka Radičević je bila igračica utakmice sa 11 golova, Đurđina Jauković sjajna sa šest pogodaka, dok je Ema Ramusović četiri puta zatresla protivničku mrežu.

Posljednji protivnik na šampionatu u Danskoj biće Španija, duel je na programu u utorak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.