Srebro na međunarodnom festivalu

Srebro na međunarodnom festivalu "Melodanium" za bjelopoljski gradski hor

Gradski hor iz Bijelog Polja osvojio je u subotu srebrnu medalju na međunarodnom festivalu horova "Melodanium".

Zbog pandemije koronavirusa festival je održan onlajn a prijavljeni učesnici su slali svoje audio-video snimke koje su preslušavali članovi žirija.

Na festival su se prijavila 42 hora sa gotovo 1.200 pjevača iz sedam zemalja.

Žiri festivala činili su stručnjaci iz oblasti muzike kao što su prof. dr Dragana Cicović-Sarajlić, Igor Sarajlić - doktorant, doc.dr Jelena Trakilović, prof.dr Desanka Trakilović, prof.dr Dimitrije Golemović, a svečano otvaranje festivala prenošeno je uživo putem društvene mreže Facebook.

PR gradskog hora Katarina Veličković je kazla da je hor učestovao u u kategoriji A (mješoviti hor) i osvojio 88 bodova .

"Kompozicije koje smo prijavili za takmičenje su bile: M.Kjuss – "Amurski valovi", S.S.Mokranjac – "Tebe pojem", i Boro Tamindžić – "Crmničko oro". Posebna nam je čast što smo nastupali na festivalu kao jedini hor iz Crne Gore i pred jakom konkurencijom predstavili našu državu Crnu Goru na najbolji način, a ponosnim učinili naš grad - Bijelo Polje", kazala je Veličković, dodajući da su za veliki uspjeh posebno zaslužne i dirigentice Jelena Đaković i Julijana Vujošević, koje su svojim radom i trudom ovaj hor dovele do drugog mjesta na takmičenju u kojem su učestvovali horovi iz sedam zemalja.

"Svaki uspjeh za nas je bitan tako da i ovog puta srebrna medalja za nas ima zlatni sjaj."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.