Azerbejdžan pokrenuo ratna dejstva u Nagorno-Karabahu, Rusija prijavila kršenje primirja
Nagorno-Karabah

Azerbejdžan pokrenuo ratna dejstva u Nagorno-Karabahu, Rusija prijavila kršenje primirja

Ministarstvo odbrane Jermenije saopštilo je da su azerbejdžanske snage ponovo pokrenule borbena dejstva u Nagorno-Karabahu.

"Azerbejdžanske snage su 12. decembra obnovile borbena dejstva u pravcu naselja Stari Taglar i Hceberd“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je vojska Nagorno-Karabaha, s tim u vezi, preduzela sve neophodne korake.

Za sada nije poznato da li ima stradalih u borbenim dejstvima.

Takođe, po ovom pitanju se za sada nije oglasila azerbejdžanska strana.

Inače, kako podsjećaju ruski mediji, ova dva mjesta u Nagorno-Kaarabahu su enklave i jedine nisu pod kontrolom azerbejdžanske vojske.

Podsjetimo, Azerbejdžan i Jermenija su uz posredstvo Rusije postigle primirje 10. novembra i tada su u potpunosti obustavljena sva borbena dejstva.

U skladu sa mirovnim sporazumom koji je potpisan u Moskvi, pored prekida vatre dogovorena je i razmjena zarobljenika.

Rusija prijavila prvo kršenje sporazuma o prekidu vatre

Sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu prekršen je prvi put otkako su obuzdana neprijateljstva sukobljenih strana i otkako su u regionu raspoređene ruske mirovne trupe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministarstvo je saopštilo da se incident dogodio juče, u okrugu Hadrut, prenosi TAS S.

Ruske mirovne snage nastavljaju sa svojom misijom u Nagorno-Karabahu, a 24-časovni nadzor poštovanja sporazuma sprovodi se sa 23 osmatračnice, navodi se u saopštenju ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.