Ibrahimović cilja na Seriju A: Motiviše me kad mi neko kaže da je nešto teško ili nemoguće
Zlatan Ibrahimović

Švedski fudbaler trenutno vodeći strijelac italijanske lige

Ibrahimović cilja na Seriju A: Motiviše me kad mi neko kaže da je nešto teško ili nemoguće

Prvi strelac Serije A Zlatan Ibrahimović kaže da i sa 39 godina ne razmišlja o kraju karijere već poručuje da će igrati sve dok bude mogao da radi stvari koje trenutno radi.

Bivši švedski reprezentativac kaže da još uvek nije spreman da ostavi kopačke o kiln i da je još uvek gladan uspjeha. Trenutno je sa 10 golova prvi strijelac Serije A ispred Kristijana Ronalda i Romelua Lukakua, koji su postigli po osam.

Zlatan je deset golova dao na samo šest mečeva. Bio bi vjerovatno i efikasniji da nije morao da preskoči nekoliko mečeva nakon pozitivnog testiranja na Covid-19.

“Nastaviću dok ne budem mogao da radim ove stvari koje radim. Najvažnije da fizički budem spreman, ostalo će se riješiti samo po sebi”, kaže Zlatan Ibrahimović u velikom intervjuu za BBC Sport.

Ekipa AC Milana je odlično započela sezonu, na vrhu je tabele Serije A, još nije doživjela poraz i trenutno ima pet bodova vise od gradskog rivala Intera.

Inteligentno trčanje

Ibrahimović je danas mnogo racionalniji fudbaler.

"Imam puno iskustva, ciljevi nikada nisu bili problem, samo nastavljam dalje. Nisam isti igrač kakav sam bio prije pet godina, niti prije 10 godina, svi se mijenjamo. Iskreno, sad ne trčim kao ranije. Iskustvo mnogo znači. Sad trčim inteligentnije”.

"U nevjerovatnoj smo formi - odlično nam ide, ali još uvek nismo ništa osvojili, moramo to da imamo na umu”, svjestan je Ibrahimović.

Fudbaler koji je tokom karijere igrao za neke od najvećih klubova na svijetu kaže da ima veliki motiv u ovom novom AC Milanu, koji se mnogo razlikuje od onog u kome je igrao prije desetak godina.

Dodatna motivacija mu je bila činjenica što mnogi nisu bili sigurni da bi Zlatan u ovim godinama mogao da igra u vrhunskoj ligi kakva je Serija A posle perioda provedenog u američkom MLS-u gde je branio boje LA Galaksija.

“Prvi put kada sam došao u Milan stigao sam u klub koji se borio za titulu, drugi put sam došao u situaciju da vratim klub na vrh gdje mu je mjesto. To je drugačiji izazov, to je izazov koji mi se sviđa, kad kažu da je nešto teško, gotovo nemoguće, još više me motiviše”, kaže golgeter Serije A.

Serija A najteža za napadače

Zlatanu ne smeta da sa 39 godina bude prvi strelac Serije A, iako je svjestan da je teška za napadače.

“Razlog zbog kojeg kažem da je u Seriji A najteže igrati za napadača je zato što je izuzetno zahtjevna, tehnička, a filozofija u Italiji nije da postignete gol, već da ga ne primate”.

“Ako mogu da uspijem i ako budem u stanju da uradim ono što mislim da mogu, osjećaj je nevjerovatan jer je to veće dostignuće od dolaska u vrhunski tim koji je već u vrhu. Veoma sam motivisan."

Koliko će već traje Zlatan Ibrahimović govori još jedan podatak:

"Bio sam dio različitih generacija. Igrao sam protiv bivšeg defanzivca Milana Paola Maldinija, a sada igram u timu sa njegovim sinom Danijelom. Ko zna, možda jednom zaigram i sa Danijelovim sinom, to bi bilo čudo!"

Zlatan Ibrahimović je tokom fantastične karijere igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, Pari Sen Žermen, Mančester Junajted i La Galaksi. Dres reprezentacije Švedske oblačio je 116 puta i postigao 62 gola.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.