Džej sahranjen uz zvuke 50 violina, kako je i želio (VIDEO)
Foto:RTS

Džej sahranjen uz zvuke 50 violina, kako je i želio (VIDEO)

Džej Ramadanovski sahranjen je uz zvuke 50 violina na Novom groblju. Preminuo je u Beogradu u 57. godini, u nedelju 6. decembra.

Na grobu je zasviralo pedeset violina, što je bila pjevačeva želja. 

Sahrani pjevača s jedinstvenom bojom glasa i veseljaka prisustvovao je veliki broj članova porodice, kolega, prijatelja, ali i građana.  Muzičari su svirali njegovu pjesmu "Nedelja", što je nakon njegove smrti ispričao njegov kum Zoran Jagodić Rule, koji je zajedno s porodicom organizovao sahranu.

Osim Džejove porodice, bivše supruge Nade, kćerki Ane i Marije, zeta Adila, sahrani je prisustvovao veliki dio estrade, među kojima su bili Radiša Trajković Đani, Boban Rajović, Marija Šerifović, Dragan Brajović Braja, Aco Pejović, Aca Lukas, Dragan Kojić Keba i brojne druge kolege među kojima je Džej bio omiljen, onaj od kojeg je većina njih i učila kafanski zanat.

Džej Ramadanovski preminuo je u nedjelju, 6. decembra, u 57. godini. Slavni pjevač narodne muzike umro je u snu, u svom stanu na Dorćolu od zastoja srca.Džej je godinama bolovao od kardiovaskularne bolesti. Prije dvije i po godine operisao je srčani zalizak u Beču, nakon čega su mu doktori savjetovali da pripazi na zdravlje, ishranu i način života.

Bio je poznati Dorćolac i veliki boem. Rođen je u Beogradu 1964. godine, u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice beogradskog Gradskog zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dijete. 

Upoznavši se sa tekstopiscem Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. 

Sa pjesmom Zar ja da ti brišem suze učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mjesto.

dzej

Tokom devedesetih bio je popularan u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti, pravio je turneje po inostranstvu u Njemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD... 

Ramadanovski se, takođe, pojavio u filmu iz 1989. godine Hajde da se volimo 2, gdje je izveo jednu od svojih, tada popularnih pjesama Slažeš li se ti. Na Grand festivalu 2008. godine osvojio je drugo mjesto sa pjesmom Imati pa nemati.

I kada je postao popularan, nastavio je da živi na Dorćolu, gdje je skoro svake noći kupovao hljeb i peciva iz pekara kako bi nahranio gladne, piše Rts.

Društvene mreže je preplavila njegova poznata pjesma Nedelja, koju je otpjevao 1991, a koja je imala autobiografske elemente.

Tokom karijere je izdao 15 studijskih albuma, a među najpoznatijim pjesmama su Nedelja, Rađaj sinove i Sunce ljubavi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.