Liberalna partija CG

Liberalna partija poručila

"Leposavić demonstrira nacionalističku ostrašćenost"

Liberalna partija Crne Gore saopštila je da ministar pravde Vladimir Leposavić u prvim danima mandata demonstrirao nacionalističku ostrašćenost, i da uprkos tome što je nabavio zaštitnu masku sa crnogorskim grbom velikosrpsku ideologiju ne uspijeva da zamaskira.

"U hitnoj proceduri izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti Leposavić je potpuno netransparentno usvojio neka nova rješenja u skladu sa svojom ideologijom. Ako je nova vlast zaista htjela dijalog i dogovor, dala bi takve prijedloge javnosti na uvid i omogućila da svako da svoje sugestije", navodi se u saopštenju LP-a.

Zabrinjava ih što ministar Leposavić na sastanak tim povodom nije pozvao predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve, koja je ravnopravno učestvovala u dosadašnjim procedurama donošenja ovog Zakona koji je se direktno tiče.

"Autor “Opšteg imovinskog zakonika za Knjaževinu Crnu Goru" i prvi crnogorski ministar pravde, dr Valtazar Bogišić, napisao je: “Kao i sve države gdje gospodari istočno-pravoslavna vjera, tako i Crna Gora ima svoju autokefalnu Crnogorsku crkvu”, pa Vam gospodine Leposaviću postavljamo pitanje jeste li veći pravni stručnjak od utemeljivača moderenog prava Crne Gore pa možete da sudite koja vjerska organizacija je predstavnik vjerujućeg crnogorskog naroda", upitali su iz LP-a, dodajući da namjerno izostavlja jedinu vjesrku zajednicu naroda Crne Gore.

"Leposavić jasno želi da pošalje poruku da ne priznaje ni Crnogorce kao naciju niti njihovo pravo na ispovijedanje vjere, a CPC da eliminiše iz pravnih i državnih tokova u sopstvenoj državi Crnoj Gori. Mi razumijemo da bi pozivom CPC Leposavić praktično priznao činjenicu da je to ravnopravna vjerska zajednica crnogorskog naroda i na taj način pogazio ideologiju svojih duhovnih i političkih mentora i ugrozio projekat urušavanja crnogorskog identiteta", navodi se u saopštenju LP-a. 

Leposaviću su iz LP-a poručili da on nije ministar za potiranje identiteta Crne Gore već je ministar pravde u crnogroskoj Vladi zadužen da sprovodi pravdu i zakone jednako prema svima a ne po svojoj volji i hiru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.