SD: DF, URA i Matica srpska su
SD

SD: DF, URA i Matica srpska su "apolitični" upravni odbor Univerziteta

"Sad nam je jasno zašto je premijerov loši, kritikovani i suviše opšti ekspoze bio baš takav: jer je znao da neće ispuniti ama baš ništa što bi obećao. No, vjerovali ili ne, ni tih opštih formulacija nije uspio da se drži, pa je tako najavio "prioritetnu depolitizaciju" Univerziteta, a u njega za par dana ugurao pola vrha vladajuće koalicije",navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Iz SD-a ističu da je tako Vesna Bratić u Upravni odbor između ostalog postavila visokog funkcionera Nove Srpske Demokratije, visoku funkcionerku URA-e i predsjednika Izvršnog odbora Matice srpske u Crnoj  Gori.

"Dakle, savršena kombinacija negatora crnogorske nacije, crnogorskoj jezika i koncepta građanske u korist teokratske države.I dok Bratić šalje licemjerne opšte čestitke rukometašicama, istovremeno "opošljava" ono zbog čega je i dovedena", kažu iz SD-a.

Dodaju da ovim činom nova Vlada još jednom šalje jasnu poruku manjinskim narodima u Crnoj Gori, "dovodeći na mjesto člana UO UCG osobu koja je bila jedan od autora sramnog “Rječnika crnogorskog jezika” koji je obilovao uvredama na račun manjinskih naroda, a protiv koga se, sasvim opravdano, pobunila cijela građanska Crna Gora".

"Ovo je samo još jedna potvrda ispravnosti odluke svake manjinske partije da odbije poziv za ulazak u Vladu, kako se sjutra ne bi stidjeli (ne)činjenja njenih najviših funkcionera.

Zato svaka čast URA-i na “zaštiti državnih interesa”, samo ih, molimo vas, nemojte više ovako čuvati, jer pored takvih prijatelja, Crnoj Gori neprijatelji nijesu potrebni", zaključuju iz SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.