Novi komad luksuza - Zlatni hamburger u Bogoti
Foto: AA

Novi komad luksuza - Zlatni hamburger u Bogoti

Kako bi privukao više mušterija u doba koronavirusa, kolumbijski restoran u glavnom gradu Bogoti u ponudu je uvrstio burgere prekrivene dvadesetčetverokaratnim zlatom.

Restoran "Toro McCoy" sa dva ogranka nudi novi komad luksuza mušterijama u vidu hamburgera sa dodatim listovima od dvadesetčetverokaratnog zlata, koji mogu da se jedu.

Restoran koristi pet zlatnih listova za svaki hamburger, a koji se uvozi iz Sjedinjenih Američkih Država. Svaki list ima debljinu od 0,0015 milimetara, a postupak postavljanja zlatnih listova je složeniji nego što se čini.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.