DPS: Nove mjere Ministarstva zdravlja nezakonite, Vlada ignoriše zakone Crne Gore
Demokratska partija socijalista

DPS: Nove mjere Ministarstva zdravlja nezakonite, Vlada ignoriše zakone Crne Gore

Jučerašnje mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja nezakonite su budući da je prekršen član 15 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Naime, u stavu 4, a u vezi sa stavom 3 navedenog člana, navodi se da se naredbe donose na predlog Instituta za javno zdravlje, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista (DPS).

Podsjetili su javnost da Institut nije predložio popuštanje, već je naprotiv, predložio nastavak mjera koje su već bile na snazi.

Iz DPS-a poručuju da ovo ukazuje da je riječ o nezakonito donešenim mjerama, i da je nova ministarka uspjela već drugog dana svog mandata da prekrši zakon i omalovaži institucije.

"Imajući u vidu da je Krivokapić kolektivno sa svojim ministrima, već prvog dana prekršio zakon a onda se neko iz njegovog kabineta narugao građanima objašnjenjem da su samo malo kršili, ali su uglavnom poštovali, slutimo da će ova izvršna vlast biti upamćena po seriji propusta koji se ne mogu tretirati samo kao gafovi i neznanje, već kao tendenciozno ignorisanje zakonskih principa i propisa koji važe u državi Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.