LGBT Forum Progress objavio video za deceniju postojanja: Vrijeme je za promjene
Ilustracija

"Nastavljamo sa borbom za pravednije društvo"

LGBT Forum Progress objavio video za deceniju postojanja: Vrijeme je za promjene

U susret 10. decembru, Međunarodnom danu ljudskih prava i decenije osnivanja NVO LGBT Forum Progres, kao prve autentične LGBTIQ organizacije u Crnoj Gori, koristimo priliku da sa crnogorskom javnošću podijelimo video koji smo kreirali ovim povodom.

"Prije deset godina, kada je formalno osnovana naša organizacija i faktički započeo pokret za ljudska prava LGBTIQ osoba kakvim ga danas znamo, niko nije mogao da zamisli koliko će težak i trnovit put da bude pred svima nama. Ali, uprkos svim preprekama, ljudska prava LGBTIQ osoba su našla svoje mjesto u javnom diskursu Crne Gore, na svim nivoima", saopšteno je iz LGBT Forum Progresa.

Poručili su da Dan ljudskih prava služi da se podsjetimo svega što se dogodilo u prošlosti onoga što je bilo dobro i onoga što je bilo loše, kako bi mogli da budu još bolji i snažniji u zaštiti ljudskih prava LGBTIQ osoba i šire društvene zajednice u budućnosti.

"Da na tom putu nismo sami, svjedoče i građanski aktivisti i aktivistkinje, naši saveznici i saveznice, koji su jasno rekli – vrijeme je za nove promjene, razbijanje predrasuda, radnička prava, zaštitu od nasilja, slobodu vjeroispovjesti, da pustimo glas, za inkluzivno obrazovanje, prihvatanje, iskrenu brigu o životnoj sredini, slobodu medija i ravnopravnost", poručili su iz LGBT Forum Progresa, i dodali da uključivanje LGBTIQ osoba u politički život i procese odlučivanja, kao i aktivno zagovaranje i borba za ljudska prava svih ostaju temeljne vrijednosti koje baštine i na kojima zasnivaju  rad.

"U periodu značajnih društvenih i političkih promjena ne smijemo da izgubimo iz vida ljudska prava kao osnovni postulat crnogorskih društvenih vrijednosti", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.