Radulović: Cilj vlade ozdravljenje odnosa sa Srbijom
Đorđe Radulović

Radulović: Cilj vlade ozdravljenje odnosa sa Srbijom

Nova crnogorska vlada će odnose sa Republikom Srbijom graditi na principu uzajamnog uvažavanja, kako i priliči dobrim susjedima, poručio je ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović.

U intervjuu za Dan kaže da je cilj nove vlade "ozdravljenje sveukupnih odnosa sa Republikom Srbijom po principu suverenosti, nezavisnosti i nemiješanja u unutrašnje stvari".

Govoreći o tome ostaje li na snazi odluka o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, Radulović kaže da je prethodna vlada, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, uskratila gostoprimstvo ambasadoru Vladimiru Božoviću, čime je, nakon isteka roka od 72 sata, bespovratno ukinut agreman.

"Uskraćivanje gostoprimstva ambasadorima zasigurno nije mjera dobrosusjedskih odnosa, već ishitren čin. Nova crnogorska vlada će odnose sa Republikom Srbijom graditi na principu uzajamnog uvažavanja, kako i priliči dobrim susjedima", rekao je Radulović.

Na pitanje šta resor na čijem je čelu može konkretno uraditi da pomogne da Srbija izruči Crnoj Gori bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, Radulović odgovara:

"Uvjeravam Vas da će Ministarstvo vanjskih poslova iskoristiti sve mehanizme redovne diplomatske, prije svega bilateralne komunikacije sa Republikom Srbijom, da u okviru svojih ovlašćenja doprinese rješavanju tog pitanja".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.