Pobjeda: Veljović ne podnosi ostavku
Abazović i Veljović na sastanku, Foto: Twitter

Pobjeda: Veljović ne podnosi ostavku

Potpredsjednik Vlade i predsjednik GP Ura Dritan Abazović objavio je na Tviteru da se susreo sa direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem i da on više neće obavljati tu funkciju.

"Završen je sastanak sa direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem. Dogovoreno da gospodin Veljović više neće biti direktor", napisao je Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade na Tviteru.

I na Fejsbuk stranici Građanskog pokreta Ura objavljeno je da je Veljović nakon sastanka s Abazovićem odlučio da podnese ostavku.

Međutim, Veljović se nije oglašavao povodom Abazovićeve tvrdnje. Prema informacijama Pobjede, direktor Uprave policije nije u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade Abazovićem nagovještavao podnošenje ostavke, smatrajući da rezultati rada policije ne ukazuju na takvu potrebu, kao i da je međunarodna saradnja Uprave policije pohvaljena od relevantnih međunarodnih organizacija.

Ukoliko se Vlada ipak odluči da, bez obrazloženja, razriješi Veljovića kojem nije istekao mandat, onda će direktoru policije morati da isplati sve zakonom predviđene obaveze.

Shodno slovu Zakona o unutrašnjim poslovima direktor Uprave policije može biti razriješen ukoliko se dokaže kršenje zakona ili prekoračenje nadležnosti ili se ustanovi da nije ostvario predviđene rezultate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.