Nove Vlada i nove mjere početkom sedmice
Ilustracija

Nove Vlada i nove mjere početkom sedmice

Vlada će početkom sedmice usvojiti novi set mjera protiv epidemije kovida 19, a na drugoj sjednici tog tijela biće formiran Savjet koji će biti zadužen za praćenje epidemije, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Biće formirana i Komisija koju će činiti, kako je kazala, stručnjaci oslobođeni bilo kakvog političkog uticaja.

"Mi ćemo početkom sedmice predložiti i usvojiti novi set mjera, koji će odmah stupiti na snagu i već na drugoj sjednici Vlade, kako to zahtjeva protokol, oformiti savjet pri Vladi koji će biti zadužen za praćenje borbe protiv koronavirusa. A Ministarstvo zdravlja vrlo brzo će formirati Komisiju za borbu protiv korone, koja će djelovati na principu stručnosti i biće apsolutno apolitično tijelo, koje će u fokusu imati isključivo interese i zdravlje građana. Dogovorili smo da će u Komisiji biti potpuno nova stručna lica, koja će biti kadrovska rješenja po principu apsolutne neselektivnosti i apolitičnosti," istakla je Borovinić Bojović za TVCG.

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za zarazne bolesti, koje je formirala bivša vlada, zvanično je u petak prestalo sa radom. Iz NKT su saopštili da je održana posljednja sjednica tog tijela, koje je, kako su ocijenili, u proteklih devet mjeseci pravovremenim epidemiološkim mjerama i odgovornim pristupom uspjelo u najvećoj mjeri da sačuva živote i zdravlje građana, njihovu bezbjednost i javni red i mir, održi i osnaži zdravstveni sistem, organizuje besplatan povratak naših građana iz inostranstva i odlazak stranaca iz Crne Gore, obezbijedi i distribuira dodatnu neophodnu medicinsku opremu, organizuje novčane i robne donacije, koordinira budžetsku pomoć građanima i privredi u prevazilaženju posljedica pandemije te pravovremeno i neselektivno informiše domaću i inostranu javnost o svim aspektima pandemije.

Na snazi su do 8. decembra mjere koje je donijelo NKT, a koje između ostalog podrazumijevaju zabranu kretanja od 19 do 5 sati, rad ugostiteljskih objekata i trgovina do 18 časova, zabranu međugradskog saobraćaja vikendom...

RTCG/Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.