Hodalicom pomogli paralizovanoj lisici da se ponovo kreće (FOTO)
Foto: AA

Hodalicom pomogli paralizovanoj lisici da se ponovo kreće (FOTO)

Zaljubljenici u životinje u Turskoj napravili su hodalicu kojom su pomogli paralizovanoj lisici da se ponovo kreće.

Osoblje Centra za zaštitu i rehabilitaciju divljih životinja Univerziteta Van Yuzuncu Yil (YYU) pronašlo je povrijeđenu lisicu koja nije mogla da se kreće.

Potom su došli na ideju da naprave posebnu hodalicu s dva točka koju su postavili na stražnji dio tijela lisice i tako joj pomogli da ponovo može da se kreće.

Direktor Centra za zaštitu i rehabilitaciju divljih životinja prof. dr. Lokman Aslan za AA je kazao da pomoću hodalice svaki dan izvode lisicu u šetnju, kako bi se kretala.

"Lisica je u naš Centar dovedena nakon saobraćajne nesreće na cesti u jednom od lokalnih sela. Nakon pregleda otkrili smo frakturu u lumbalnim kralješcima. Obavljeni su potrebni tretmani kako bi se poboljšalo njeno stanje, ali nije mogla da hoda jer su joj paralizovane zadnje noge. Jedna noga je rastrgana i skraćena. Potom je zaključeno da mora imati pomagalo kako bi se mogla da kreće. Onda smo joj ugradili ovu hodalicu i sada u određenim satima može šetati vani", rekao je Aslan.

lisicaturskahodalicaAA02

Foto: AA

Istakao je da sve povrijeđene životinje nakon tretmana i liječenja obično ponovo puštaju u prirodu.

"Ipak, ova lisica se neće moći vratiti u prirodu jer je povrijeđena. Ovdje ćemo voditi svu potrebnu brigu o njoj. Obično hodalice koristimo za mačke i pse. Kod divljih životinja pomagala nisu baš poželjna. Ali, ovu lisicu ćemo njegovati na najbolji način sve dok je kod nas", istakao je Aslan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.